Svein Nyhus er en norsk illustratør og barnebokforfatter. Han er født i Tønsberg og gikk på Statens håndverks- og kunstindustriskole (SHKS) i Oslo. Han har laget flere enkle, underlige og alvorlige bildebøker for barn og voksne, både aleine og sammen med kona, forfatteren Gro Dahle. Han har også tegnet til bøker av André Bjerke og Märtha Louise. Han har vunnet flere litterære priser og er oversatt til en rekke språk. Svein Nyhus er tvillingbroren til avistegneren Egil Nyhus. Sammen har de hatt flere tegneforestillinger for barn.

Svein Nyhus is a Norwegian illustrator and children’s book author.  He was born in Tønsberg. He has produced many books, both weird and serious, with and without his better half, author Gro Dahle. He has also illustrated the work of André Bjerke and Märtha Louise. The winner of numerous literary prizes, he has been translated into various languages.