biblioteket

Åpning av Litteraturhus Lillehammer

 

06/09/2012 – 17:00 – 21.00

rrvik-bjorn-f-june-witze-portraits

Kl. 17:00

Bjørn Rørvik – Bukkene Bruse på Badeland.
Forfatteren selv tar oss med på en fantasifull, humoristisk og ellevill lek i tekst og bilder med et av våre mest kjente eventyr. Passer for barn fra ca. 3 år.

 

 

Kl. 19:00

Først blir det åpning ved ordfører Espen Johnsen.

Deretter blir det presentasjon av høstens program før vi kommer

lindstrm-merethe«Tett på» Merethe Lindstrøm. Årets vinner av Nordisk Råds litteraturpris, Merethe Lindstrøm, har et omfattende forfatterskap bak seg som novelle- og romanforfatter. Hun debuterte allerede i 1983 med Sexorsisten og andre fortellinger. For fjorårets roman, Dager i stillhetens historie, vant hun både Kritikerprisen og Nordisk Råds litteraturpris og befestet sin posisjon som en av landets aller fremste forfattere. Gikk du glipp av henne under årets litteraturfestival, eller vil du se henne igjen? På åpningen av Litteraturhus Lillehammer kan du møte Lindstrøm i samtale med journalist og forfatter, Magnhild Bruheim.

Pausedahle-andrea-ole-g.-henriksen-nordli

Musikk ved Andrea Tranulis Dahle. 20 år gamle Andrea Tranulis Dahle kommer fra Lillehammer, men har nå flyttet til Oslo for å satse på musikken. Hun spåes å være en ny «hit» på den norske musikkhimmelen, og har blant annet fått oppmerksomhet som Ukas Urørt i NRK P3 med låta «Play for me». Andrea spiller gitar, piano og synth, i tillegg skriver hun alt materialet sitt selv. I kveld akkompagneres hun av Henrik Askildsen.

Gratis inngang

 

 

Fest for de frivillige

Kl. 21:00

Etter åpningen blir det fest for de frivillige som deltok under Norsk Litteraturfestival 2012. Det blir enkel servering og mingling. Vi håper du kan holde på en hemmelighet etter kveldens frivilligfest.

 

 

 

Utover høsten ønsker vi velkommen til forfattermøter, foredrag og barneforestillinger på Lillehammer bibliotek.

 

Les mer om saken her.

Litteraturhuset fikk midler fra Sparebankstiftelsen til å bygge en permanent scene som skal forenkle logistikken bak arrangementene. «Vi er glade for bevilgingen og håper den vil komme befolkningen til gode», sier leder for Norsk Litteraturfestival, Marit Borkenhagen.

Vi ønsker nye brukere velkommen, men vi håper alle som har vært på biblioteket, på Nansenskolen, innom Litteraturfestivalen eller på HiL skal fortsette å bruke oss. Vi er her for dere.

Samarbeidet er en formalisering av allerede eksisterende tilbud som det blir ekstra futt i nå som vi står sammen.

Det er Nansenskolen, Lillehammer bibliotek, Høgskolen i Lillehammer og Norsk Litteraturfestival som står bak litteraturhuset på Lillehammer, som har som mål å tilby et attraktivt helårstilbud til litteraturinteresserte i Lillehammer. Programmet vil være variert og rette seg mot lesere i alle aldre.

 

Vil du være frivillig?

For å få dette til å gå rundt håper vi å etablere en frivilligstab som er behjelpelige med avviklingen av arrangementene på Litteraturhuset. Kontakt biblioteket hvis du er interessert.

Vi tar også imot innspill til interessante programposter.