Bokklubbenes skjønnlitterære oversetterfond (BOF) deler ut Oversetterprisen og Trofastprisen. Oversetterprisen tildeles en oversetter som med sitt virke har utmerket seg ved bredde og kvalitet, mens Trofast er BOFs hederspris til en person som har gjort en særlig innsats for å fremme den oversatte skjønnlitteraturens stilling. Etter annonseringen av prisvinnerne, foredrar oversetter Nina Zandjani om sin nyoversettelse av Hans Falladas klassiker Lille mann – hva nå?, som med sine skildringer av fattigdom og arbeidsløshet i mellomkrigstidens Tyskland, og av enkeltmenneskets kamp for å bevare verdigheten og ta ansvar for seg og sine, har fått ny aktualitet nå som Europa igjen er rammet av økonomisk krise.

Tid: Fredag 31. mai kl. 12:00  Merk: Nytt innhold.
Sted: Søndre Park
Arrangør: Norsk Oversetterforening
Programserie: Oversettertimen Gratis