Hva slags bilde får man av kvinnen i tradisjonelle norske stev? Og hvordan blir det Granlien Camilla120annet kjønn framstilt når samtidsforfattere prøver seg i stevs form? Å uttrykke seg gjennom stev har blitt gjort siden middelalderen og kan fortelle oss noe om folks liv, samliv og problematiske kjærlighetsforhold, både gjennom skjemt og alvor.

Hjort Vigdis Foto Fredrik Arff120Norsk Litteraturfestival har invitert Ingelin Røssland, Vigdis Hjorth og Cecilie Løveid til å utfordre stevsjangeren. De presenterer her sine nyskrevne tekster som byr på moderne blikk på kvinnen, noe som kan bli både frekt, ærlig og morsomt! Folkemusikerne Tone Romtveit, Øyunn Romtveit, Mari Dølven og Camilla Granlien framfører tradisjonelle og nyskrevne stev i skjønn forening. Programleder: Ingjerd Egeberg

Tid: Onsdag 29. mai kl. 20:00-21:30
Sted: Café Stift
I samarbeid med Lillehammer folkemusikkscene
Programserie: Konsert
Billetter kr 200,- Med festivalpass kr 100,-  Kjøp her