kubbe knekker pinneVåren 2014 får alle førskolebarn i Oppland møte Kubbe, årets boklekfigur,  på sitt lokale bibliotek! Det blir opplesning fra Kubbe lager museum og flere artige aktiviteter.

Hva er Boklek?

Boklek er et samarbeid mellom Norsk Litteraturfestival, Oppland fylkesbibliotek og alle de 26 folkebibliotekene i Oppland.

Målet med prosjektet er å skape positive litteraturopplevelser for alle førskolebarn i Oppland. Boklek starter opp i første halvdel av 2014. Da vil alle førskolebarna bli invitert med; til å oppdage boka gjennom å lytte, tegne, dikte, fortelle og skape. Prosjektet Boklek ønsker å vise at det er mange veier inn i boka, og at barna skal kunne delta på egne premisser.

Årets Boklek forfatter

Åshild Kanstad Johnsen er Boklek-forfatteren for 2014. I løpet av mars skal alle barn i Oppland dra til sitt lokale bibliotek med barnehagene, hvor de skal få bli kjent med Kubbe, årets boklekfigur. Hele prosjektet kulminerer med en forestilling under Norsk Litteraturfestival 20. mai.

Boklek-bloggen

Boklek-nyheter, tips og ideer til aktiviteter som kan gjennomføres i barnehagene i forkant og/eller etterkant av forfatterbesøket, finnes på http://boklek.blogspot.no/

Åshild Kanstad Johnsen

Johnsen-Åshild-Kanstad-Augon-Johnsen

Åshild Kanstad Johnsen er en prisbelønnet forfatter, illustratør og bildekunstner. Hun debuterte med billedboka

Kubbe lager museum i 2010. Boka vant sølv i klassen «Billedbok» i Årets vakreste bøker i 2011. Siden har det kommet flere bøker om Kubbe.
Forfatteren bor og arbeider i Bergen. På fritiden liker hun godt å tegne, klippe og lime, og samle på alt mulig rart.

 

Kubbe telefonsamtale

BokLEK