Zhai Yongming

Zhai Yongming (f. 1955) har en tydelig feministisk stemme. Stilen hennes karakteriseres som intens, personlig og mørk, ofte med en drømmeaktig bevissthetsstrøm. Hun slo igjennom på midten av åttitallet med en diktsyklus kalt Kvinne. Hennes sterke karakteristikker av tradisjonelle holdninger mot kvinner er på ingen måte blitt svakere med åra, samtidig som hun henter kritisk inspirasjon i tradisjonell kinesisk kultur, særlig klassiske kvinnelige poeter. I 1998 startet hun, sammen med poeten Zou Zan, det uavhengige tidskriftet Vinger, for å gi et løft for kvinnelige poeter og deres arbeider. Tidsskriftet kommer fremdeles ut, nå i nettbasert utgave. Zhai arbeider i mange retninger: Hun er en profilert essayist, har eksperimentert med dikt som installasjoner, og er toneangivende i fødebyen Chengdus kulturliv, der hun driver en kulturbar.

Les utvalgte dikt Zhai Yongming her