Om du ønsker en pause fra de skrevne bilder, skjer dagens kunst-happening klokken 15:00 på Elephant Kunsthall. «Fribytegner» Arifur Rahman fra Bangladesh har gjennom sitt nettmagasin «Toonsmag.com» invitert satiretegnere fra hele verden til å bidra til utstillingen, og sammen er de med på å synliggjøre og skape en debatt om ytringsfrihet, maktovergrep og rettigheter i det offentlige rom. Rahman har selv blitt utsatt for tortur og fengslet for tegningene sine.

Utstillingen er produsert av Avistegnernes Hus, Drøbak, i samarbeid med Rahman, og består av verkene til 114 tegnere fra 83 land.

Utstillingen åpnes klokken 15:00 ved musiker og sanger Moddi, Roar Hagen, norsk avistegner og bokillustratør, og Rahman selv. Den er støttet av Fritt Ord og Frogn Kommune. Dette er en spennende og høyaktuell utstilling verdt å få med seg!

 

Tekst og foto: Erlend Sem Hartgen