Så var det slutt for i år.

Norsk Litteraturfestival 2017 er over og vi sitter igjen med en mengde gode opplevelser, inntrykk og minner. Det har vært en spennende uke. Vi har hørt på interessante samtaler og fått ny inspirasjon. Vi er kanskje litt slitne etter en uke på festival, men vi er nok alle enige om at det er verdt det. Uansett om vi er festivaldeltagere, frivillige eller forfattere.  

 

De norske syriafarerne – Foto: Anne Marit Eide

 

Det er tilnærmet umulig å trekke frem noen høyepunkter, fordi vi alle har satt pris på forskjellige ting. For noen har høyepunktet kanskje vært Vigdis Hjorth, som har fyllt salene på alle arrangementene hun har deltatt på. Eller for andre kan det ha vært Karl Ove Knausgård, Åsne Seierstad, Timbuktu, Svein Nyhus eller Jerry Pinto. Eller en nyoppdaget forfatter fra årets festivalprogram. Uansett kan vi påstå med stor sikkerhet at alle har funnet minst et høyepunkt på årets festival. 

I år har vi feiret 10-års jubileum for Pegasusprogrammet. Det er utrolig morsomt å se hvor viktige disse arrangementene er blitt for barn og ungdom i Lillehammer-området. For det er nok ingen tvil om at de arrangementene i programmet som er markert med en liten pegasus er en stor del av litteraturfestivalen på Lillehammer. Det vi liker ekstra godt å se er hvor mange voksne som også titter hodet innom disse arrangementene. 

Gjennom festival har vi prøvd å være flinke på å dele bilder fra hver dag, slik at vi kan få et lite innblikk i hva vi kanskje ikke fikk med oss selv. Men like viktig som det har vært for oss å dele bilder, har det vært fantastisk å kunne følge med på deres bilder som er delt i sosiale medier. Derfor vil vi benytte anledning til å si ekstra takk for at dere deler opplevelsene deres med oss. 

 

Norsk Litteraturfestival – Instagram #littfest

 

Takk for stemningen. Takk for opplevelsene. Takk for i år. 

Da gjennstår det bare å sette opp 29.mai til 3. juni 2018 i kalenderen!  

Vi sees! 

 

Tekst: Malin Adriaensen
Foto: Anne Marit Eide og Therese Bendiksen