I dag feirer Pegasus 10-årsjubileum!

Dette må selvfølgelig feires og ble markert med en bursdagsfest på Elephant kunsthall for barn og barnefamilier i klassisk stil. Her ble det servert to lekre marsipankaker og heliumballonger fylte både bakgård og himmel. Pegasus er Norsk litteraturfestivals program for barn og unge, og formidler litteratur til de yngre gjennom store deler av året i form av kurs og verksteder, konkurranser og aktiviteter, og disse tilbudene kulminerer under festivalen gjennom forfattermøter, prisutdelinger og tekstlesing. Pegasus-programmet holder høy kunstnerisk kvalitet og representerer bredde, både med hensyn til sjangre, språk og formidlingsform. I 2016 sørget programmet for i overkant av 50 arrangementer!

Festen på Elephant startet klokken elleve. Av aktiviteter var det tegnesaker som gjaldt, mens baren solgte kaffe til de voksne, og kuli til barna. Såpebobler seilte omkring, og bakgården kokte av ivrige barn. I tillegg ble det arrangert Barnas bruktbokmarked i samarbeid med Fretex, der barna kunne bytte eller kjøpe brukte barnebøker.

Samtidig på Lillehammer kunstmuseum fikk barna mulighet til å være med på tegneverksted med illustratør Svein Nyhus. Her lærte de å tegne sin egen Pegasus, med humoristisk og underholdende veiledning.

Alt i alt en strålende feiring! Det kunne Anna (8) og Leander (9-blir-10) bekrefte fra bursdagsfesten. De var fornøyde med både kake, ballonger og tegneverksted. Anna og Leander har deltatt på flere Pegasus-arrangementer og synes programmet har vært bra! «Da får Pegasus en ballong også, da!» utbryter Leander idet Anna glipper sin ballong og den flyr mot himmelen.

[ngg_images source=»galleries» container_ids=»25″ exclusions=»752,638,699,700,701,702,703,711,712,714,715,718,720,721,722,723,725,726,727,728″ display_type=»photocrati-nextgen_basic_thumbnails» override_thumbnail_settings=»0″ thumbnail_width=»120″ thumbnail_height=»90″ thumbnail_crop=»1″ images_per_page=»32″ number_of_columns=»3″ ajax_pagination=»0″ show_all_in_lightbox=»0″ use_imagebrowser_effect=»0″ show_slideshow_link=»1″ slideshow_link_text=»[Show slideshow]» order_by=»sortorder» order_direction=»ASC» returns=»included» maximum_entity_count=»500″] 

 

Tekst: Erlend Sem Hartgen og Anne-Maren Hammerbeck
Foto: Øystein Nordås