Da var dagen her. Litteraturfestivalens siste dag, søndag. Det var vært en uke full av opplevelser, følelser, gode møter og mye mer! Men det er ikke slutt helt enda. Enda gjenstår denne søndagen, og her har vi gjort et lite utvalg av arrangementene i dag. 

Kl 12.00, teltet: Hjerneføde
Hjernen er viktig! Hjerneforskerne Kaja Nordengen og Ylva Østby, sammen med medforfatter Hilde Østby, snakker om hukommelse, hjerne etc. med Gunnar M. Tjomlid. Dette blir en god start på dagen. 

Kl 13.00, Søndre Park: Søndagslunsj 
Sulten? På litteratur, på vår, på mat? Kommer du til parken ved  lunsjtid får du i alle fall festivalens siste parkopplesning. Tove Nilsen, Monica Isakstuen, Johan Theorin og Ane Nydal skal lese for oss. 

Kl 14.00, Café Stift: Lillehammer i litteraturen 
Forfatterfylket Oppland har huset alle de tre norske nobelprisvinnerne i litteratur og forfatterbyen Lillehammer er kjent for sitt mangfoldige lokale litteraturliv. Vi inviterer til et geografisk dykk i Lillehammer-litteraturen med forfatterne Eivind Larssen, Åsne Seierstad, Arne Hugo Stølan, Marianne Teie, Trine Vollan. Konferansier: Olav Brostrup Müller.

Kl 15.00, Lillehammer Bibliotek: Stillhet i støyens tid 
Erling Kagge har erfaring som polfarer og kjenner følelsen av å være alene og stille over tid. Som forlegger og far til tre er han også godt kjent med den hektiske hverdagen de fleste av oss kjenner på, men også der er stillheten, ifølge forfatteren, tilgjengelig og nødvendig. Samtale mellom Erling Kagge og Åsne Seierstad om filosofi, poesi, natur og stillhet.

Kl 18.00, Festsalen: Skrible 
Avslutningsforestillingen i Kulturhuset Banken!  

Det er ikke ofte Morgan Kane, Kristin Lavransdatter, Per Waglen og Lensmann Geissler nevnes i en og samme setning. Men da de fem musikerne og komponistene i Majorstuen ble utfordret til å bruke litteratur som inspirasjon for ny musikk, bestemte de seg for å bruke hele spennet, fra moderne underholdningslitteratur til klassiske verk, som utgangspunkt.

Majorstuen har spilt nærmere 300 konserter i 30 land, og har gjennom sitt utforskende og lekende sceniske uttrykk satt en ny standard for hvordan folkemusikk kan formidles til et bredt publikum. I SKRIBLE tar Majorstuen publikum med på en litterær blåtur med høyst musikalske stoppesteder!

Kl 19.00, Festsalen: Festivalen gravlegges 
De tjeneste villige festivalkunstnerne Marie Bergby Handeland og Morten Leine har hatt mange oppdrag under festivalen. Før vi setter et endelig punktum for årets festival kan du blir med på en kort vandring sammen med dem. De skal hjelpe oss med å ta avskjed med Norsk Litteraturfestival 2017. 
Gratis arrangement. 

Tekst: Malin Adriaensen
Foto: Anne Marit Eide