Det har allerede blitt lørdag på årets festival, og vi nærmer oss skremmende fort slutten. Men frykt ikke helt enda, vi har fortsatt hele lørdagen foran oss. Her er et lite utvalg av hva vi mener du bør få med deg i dag. 

Kl 10.00, Teltet: Bukkende Bruse begynner på skolen 
Lanseringsfest for den nye boken om bukkende Bruse. Denne gang får de tre bukkene brev i postkassa om at de må begynne på skolen. Det synes bukkene er rart, særlig at den største må begynne, han kan jo kjøre bil og alt. Brevet er undertegnet «HILSN NY REKTOR», og hvem er egentlig denne nye rektoren som ikke har helt stødig rettskriving?

Kl 11.00, Elephant Kunsthall: Pegasus bursdagsfest! 
Hipp hurra! Pegasus, Norsk Litteraturfestivals program for barn og unge, har 10-års jubileum! Her blir det tradisjonell bursdagsfeiring med kake og ballonger. I tillegg arrangerer vi Barnas bruktbokmarked der du kan selge eller bytte bort dine egne, brukte bøker, eller kjøpe andres allerede leste bokfavoritter. Vi oppfordrer alle barn til å ta med seg bøker for å bytte eller selge.

Kl 12.00, Café Stift: Former av sorg 
Samtale med Tomas Espedal, Max Porter og Ellen Sofie Lauritzen. Espedal møter britiske Max Porter til samtale om hvordan litteraturen, gjennom sine ulike subsjangere og stiler kan formidle sorg og tap.

Kl 13.00, Maihaugen: På sporet av Peer Gynt 
Det er i år 150 år siden Peer Gynt, et av Norges viktigste verk, kom ut. På Maihaugen gjenspeiles Peer Gynts rike, med storgårder og småplasser, med veier og stier fra bygda opp til setergrenda.

Kl 14.00, Teltet: Før og etter bruddet
Nina Lykke og Monica Isakstuen har begge skrevet bøker som behandler oppbruddet og menneskene som sitter igjen. I Isakstuens brageprisvinnende Vær snill med dyrene er det morsrollen som problematiseres. I Lykkes Nei og atter nei er barna nesten voksne. Begge bøkene handler om hvordan egne ønsker og individuell frihet krasjer i forholdet til familiemedlemmer. Møt de to forfatterne i  samtale med Ane Nydal

Kl 15.00, Lillehammer Bibliotek: De norske Syriafarerne 
Åsne Seierstad har skrevet To søstre om  de skoleflinke tenåringssøstrenes. Demian Vitanza har skrevet om Syria-fareren Tariq. Vitanzas bok er fiksjon, mens Seierstad har valgt den journalistiske dokumentaren. Mens Vitanza forteller historien til en hjemvendt fremmedkriger, er det i Seierstads bok en fortelling om to jenter som kanskje aldri kommer hjem. I samtale med Laila Bokhari.

Kl 16.00, Galleri Zink: Laxmi 
Laxminarayen Tripathi, eller Laxmi som hun også er kjent som, ble født i Mumbai i 1979, men hun ble født i feil kropp. I selvbiografien Me Laxmi, Me Hijra, forteller hun historien om hvordan hun ble en hijra, og del av en gammel indisk tradisjon hvor menn, som identifiserer seg som kvinner, lever sammen. Hun er i dag forfatter og aktivist, men veien dit har ikke vært enkel.

Kl 18.00, Teltet: Jason Timbuktu Diakitè
Den svenske musikeren Jason Timbuktu Diakités ga ut sin selvbiografi, En dråpe midnatt tidligere i år. Gjennom den får vi et mer omfattende inntrykk av musikeren og aktivisten Jason. Boka beskriver utenforhet, identitetssøken og rasisme, og en familiehistorie som strekker seg fra slaveriet i USA til folkhemmet i Sverige. Jason Timbuktu Diakité intervjues av Anne Dorte Lunås.  

Kl 20.00, Teltet: Uoppklare forbrytelser 
Det er greit å ha et litterært alternativ til Pub til Pub, og heldigvis er det to gode forfattere som samtaler i teltet i kveld. Unni Lindells siste bok, Jeg vet hvor du bor, varslet en ny norsk krimhelt, en ung, kvinnelig førstebetjent. Hun nøster opp i en cold case som viser seg å være mer komplisert enn forventet. Jørn Lier Horst har med sitt dobbeltliv som forfatter og politimann selv jobbet med slike henlagte saker. De to representerer kremen av norsk krim, og de møter Nils Nordberg, en veteran i faget, til samtale om uoppklarte saker og om forfattere som bruker dem som romanstoff.