Festiviteter og litteratur i Kulturhuset Banken

I kveld klokken 19.00 er det duket for et av festivalens største, og livligste, arrangementer for denne gang, nemlig Banknatta! Under Banknatta syder og koker det i og utenfor Kulturhuset Banken, og det er virkelig et arrangement verdt å få med seg.

Her vil vi blant annet få høre Liv Gulbrandsen gjenfortelle det indiske eposet Mahabharata, verdens lengste bok! Klokken 20.00 er det klart for Nordisk poesislam konkurranse i festsalen, der publikum er med på å heie frem de beste poesislammerne fra Norge, Sverige og Danmark. Og hvis vi tar utgangspunkt i tidligere poesislam-arrangementer denne uken, kommer det til å bli nok et høydepunkt.

I Hølbøsalen kan du se performanceforedraget Om tankar fra Kurt Johannesen og samtale mellom Dag Solstad og Vigdis Hjorth (som allerede har fylt flere arrangementer i år), mens nede på Stift vil Steffen Kverneland og Nils Nordberg samtale om boken Vampyr.  Som om dette ikke var nok følger et foredrag av Lars Fiske om hans nye bio-tegneserie, som tar for seg Dadaist-mesteren Georg Grosz. Natten fortsetter med konsert av Dei nye kappellanane, før det hele avrundes med dansing til Audun Vingers dj-ing. Vi gleder oss til det blir som årets festkveld! 

Årets bankdirektør er Samtidenredaktør og matportrettist Christian Kjelstrup

 

Tekst: Anne-Maren Hammerbeck 
Foto: Øystein Nordås