Vi har fått en ny nordisk mester i Poesislam, og det ble regjerende verdensmester Evelyn Rasmussen Osazuwa fra Norge som gikk av med seieren. Sverige og Danmark var representert i konkurransen ved Agnes Török og Lasse Nyholm Jensen. 

Evelyn Rasmussen Osazuwa (Foto – Therese Bendiksen)

Det var fullt av mennesker i teltet på stortorget da Foreningen !les og Norsk Litteraturfestival arrangerte nordisk mesterskap i poesislam for første gang i Norge i går kveld. Stemningen var på topp! Teltet var fullt, spenningen var til å føle på og latteren satt løst. For mange var nok dette en ny opplevelse, så både konseptet og konkurransen ble nøye forklart. På nordisk mesterskap var det nemlig publikum som var jury, og som dermed var med på å kåre vinneren. Jo mer lyd fra publikum, jo flere poeng. 

Evelyn Rasmussen Osazuwa gikk til topp etter 3 gode runder, men 2. plassen var ikke mange poeng unna seier. Lasse Nyhold Jensen var hakk i hæl, mens Agnes Török tok en god 3. plass. Vinneren rakk såvidt å ta i mot blomster og pokal før hun måtte løpe for å rekke toget tilbake til Oslo.

 

Nordisk mesterskap i poesislam (Foto – Therese Bendiksen)

 

Tekst: Malin Adriaensen
Foto: Therese Bendiksen