Utenfor Elephant kunsthall tidligere i dag samlet ungdommene seg for å høre på poesi og slampoesi, og selv om vinden blåste kaldt satt folk til det siste. For noen var dette kanskje det første møte med Slampoesi, men det blir nok ikke det siste. Poesislam er en konkurranse hvor deltakerne fremfører egne tekster, og det befinner seg i en krysning mellom diktopplesning, standup og spoken word. Du har kanskje for eksempel fått med deg Marius Abrahamsen på Norske Talenter? 

Hva er forskjellen på den skrevne poesien og den fremførte poesislammen? Det ble aldri gitt noe godt svar, men de som var der kunne føle på det når Pedro Carmona-Alvarez og Joanna Rzadkowa ble satt opp mot svenske Saga Hedberg og danske Dyreborg. Applausen og jubelen sto løs, og selv om det ikke var seteplass til alle trøkket folk seg opp etter veggene eller fant seg en plass på bakken. Vi tør å påstå at interessen for poesi er langt fra død. 

Norges første nordiske mesterskap i poesislam i Teltet bød på en gyllen anledning til å oppleve noen av Nordens beste slammere direkte fra scenen, blant annet Evelyn Rasmussen Osazuwa som nylig vant poesislam VM i Paris. 

 

Tekst: Alexander Arctander 
Foto: Mette Banken