Camilla Kuhn er årets Boklek-forfatter

Camilla Kuhn er en av Norges dyktigste illustratører og barnebokforfattere. Nå er hun klar som Boklek-forfatter for 2018!

Boklek er et årlig bokprosjekt hvor en barnebokforfatter eller illustratør engasjeres og sendes ut på turné til alle folkebibliotekene i Oppland. Prosjektet er et samarbeid mellom Norsk Litteraturfestival, Oppland fylkesbibliotek og alle de 26 folkebibliotekene i Oppland, og er støttet av Eidsiva. Målet med prosjektet er å skape positive litteraturopplevelser for alle skolestartere i Oppland, og å vise at det er mange veier inn i boka. Boklek startet opp i første halvdel av 2014, og i 2017 deltok ca. 1600 skolestartere fra hele fylket i prosjektet!

Boklek-forfatteren i 2018 er Camilla Kuhn, en av Norges fremste illustratører og barnebokforfattere. Kuhn vokste opp på Rykkinn og Bærums Verk. Hun studerte to år ved Oslo tegne- og maleskole og siden grafisk design ved Central Saint Martins College of Art and Design (CSM) i London. Hun har særlig arbeidet med billedbøker og lettlestbøker for de aller ferskeste leserne, og bestreber seg på å lage bøker som selv om de er enkle, skal være litt uforutsigbare og veldig morsomme.

– Camilla Kuhn er en spesielt dyktig formidler. Hun er leken, morsom og inspirerende, sier Pegasusansvarlig Anne-Thea Langvik Haavind. – Skolestarterne kan glede seg!

-Fylkesbiblioteket er glad for at det gode samarbeidet om Boklek fortsetter, uttaler Cecilie Lønnum i Oppland fylkesbibliotek. -Og folkebibliotekene er begeistret for å få Camilla Kuhn på besøk i april.

Tidligere Boklek-forfattere har vært Åshild Kanstad Johnsen (2014), Anna Fiske (2015), Lisa Aisato (2016) og Svein Nyhus (2017).

Pressebilde og mer informasjon om Camilla Kuhn finnes her:

www.camillakuhn.no