Herbjørg Wassmo (f. 1942) er en av den norske samtidslitteraturens største fortellere. Hun debuterte i 1976 med diktsamlingen Vingeslag, men har først og fremst markert seg som romanforfatter. I 1981 slo hun gjennom med romanen Huset med den blinde glassveranda, første bind i trilogien om Tora. For den siste romanen i trilogien, Hudløs himmel, ble hun også tildelt Nordisk Råds litteraturpris i 1987. De fire bøkene om Dina er Wassmos andre hovedverk, en serie som ble påbegynt med Dinas bok i 1989 og i alle fall foreløpig avsluttet med Den som ser i 2017.

Det er nå gått nesten 30 år siden Dinas bok ankom bokhandlere og biblioteker. I høst har norske lesere gledet seg over Den som ser, den fjerde boka i serien om Dina. Vi feirer jubileet og det nye tilskuddet til historien med et besøk fra forfatteren.

 

Foto: Rolf M. Aagaard