Pegasus vårprogram er klart

Etter en høst fylt med fine  arrangementer på Litteraturhus Lillehammer er vi nå klare for å slippe deler av vårprogrammet. Norsk Litteraturfestival har fått en fantastisk gave av Sparebankstiftelsen som gjør at vi har mulighet til å lage arrangementer også utenom festivaluka i mai. Både høst og vår fyller vi scenen på Litteraturhus Lillehammer med gode forfattermøter for barn- og unge i kjent festival-stil. Tilbudet er gratis, og de fleste vårarrangementene er nå klare for påmelding. Finner du ikke noe som passer for din klasse? Følg med over nytt år. Det kommer da til å annonseres ekstra programtilbud som vil sendes ut i en egen mail. Sjekk ut programmet her og meld på din klasse i dag ved å sende en mail til pegasus@litteraturfestival.no

Edward Rubikons mysterier

Tid: 08.02.18 kl. 10:00-10:45 og 12:00-12:45

Passer for: 3.-4. klasse

Bli med på hemmelig oppdrag! Edward Rubikon er etterforsker av overnaturlige hendelser. Bestevennen hans heter Kasper, og sammen løser de mysterier. Mer tull enn grøss, mer moro enn skummelt, men det er sikkert at denne serien i grenseland mellom bildebok og tegneserie er veldig, veldig spennende. Vi inviterer til møte med forfatter Aleksander Kirkwood Brown og illustratør Andreas Iversen som vil tegne og fortelle fra serien.

 

The Urban Legend

Tid: 13.02.18 kl. 10:00-10:45 og 12:00-12:45

Passer for: 9.-10. klasse

Læreren Malcolm T. Madiba fortsetter sin utrettelige kamp mot kriminalitet og urettferdighet, kun bevæpnet med knyttede never, sterk rettferdighetssans og enda større mot. The Urban Legend av Josef Yohannes er noe så sjeldent som en afrikansk-norsk tegneserie. Den handler om en svart superhelt som bruker kampsport til å bekjempe gatekriminalitet, korrupsjon og urettferdighet i en oppdiktet by, «Capital City». Hovedpersonen Madiba er en ny og moderne type superhelt som utfordrer de karikerte og flate, klassiske superheltene. Serien har gått i USA Today siden 2013, og når millioner av lesere. Møte med tegneserieskaper Josef Yohannes.

 

Beveren Bjørk

Tid: 07.03.18 kl. 10:00-10:45 og 12:00-12:45

Passer for: 4.-6. klasse

Forfatterne Neha Naveen og Frank Rosell forteller historien om beveren Bjørk. Hun blir født og har en helt normal oppvekst ved et idyllisk vann i Telemark, før hun finner sin utkårede Ask og føder datteren Linnea. Plutselig tar livet en uventet vending for den lille familien. De skal flytte til et fremmed land og møte en ukjent fremtid. Kom og lær mer om bevere og alt det de holder på med i naturen, og om et unikt forskningsprosjekt som flyttet norske bevere til Skottland, der beveren hadde vært utryddet i over 400 år. Hvordan det gikk med de norske utvandrerne og hva er situasjonen – fem år etter?

 

Hjertet er en knyttneve

Tid: 14.03.18 kl. 10:00-10:45

Passer for: 7.-8. klasse

Oliver og Aline går i samme klasse, men snakker aldri sammen. En dag får pappaen til Oliver hjerteinfarkt og havner på kardiologisk avdeling. Der dukker Aline opp. For hun har bestemt seg for å skrive prosjektoppgave om hjertet. Forfatter Ingrid Ovedie Volden har skrevet to ungdomsbøker som kritikerne har rost opp i skyene, og kommer til Pegasus for å snakke om den siste av disse i samtale med Vilde Kamfjord.

 

Superbitchene er tilbake

Tid: 09.04.18 kl. 10:00-10:45 og 12:00-12:45

Passer for: 5.-7. klasse

Om å våge å være seg selv når alle andre virker mye kulere. Å være annerledes er ikke lett – det vet Anne Bea alt om. Hun er født med albinisme og har alltid skilt seg ut. Men nå som hun går i 7. klasse, føles hverdagen plutselig enda vanskeligere. Ikke bare er hun forelska i uoppnåelige Magnus, hun havner også i skuddlinja til klassens tre superbitcher. Heldigvis har hun bestevennen Nils, som alltid stiller opp. Sammen tar de opp kampen mot superbitchene. Forfattermøte med A. Audhild Solberg.

 

Barnebokbad: Lars Joachim Grimstad

Tid: 31.05.18 kl. 12:00

Passer for: deltakende klasser

Barn bokbader Lars Joachim Grimstad! I løpet av våren har skoleklasser på mellomtrinnet i Lillehammer hatt høytlesing i klassen av superfinalist til Bokslukerprisen Egoland av Lars Joachim Grimstad. I etterkant har de jobbet med forskjellige temaer fra boka og kommet fram til spørsmål de ønsker å stille forfatteren. Representanter fra klassene er valgt ut til å være spørsmålsambassadører, og utgjør panelet som skal bokbade Grimstad. Vær klar for et annerledes og spennende bokbad!