I fem år har seksåringene i Oppland deltatt på Boklek. Nå får også Hedmark være med på leken!

Gjennom Boklek får de eldste barnehagebarna litteraturopplevelser som inspirerer, gir mestringsfølelse og gjør lesing til en lek. Omkring 8000 seksåringer i Oppland har gjennom de fem årene prosjektet har eksistert blitt lest for, besøkt nærbiblioteket sitt, møtt de dyktigste formidlerne og selv fått mulighet til å være kreative og å leke videre med bøkene. Alt i alt opplevelser som er verdifulle å ta med seg til skolestart.

Takket være en gave fra Gjensidigestiftelsen og Eidsiva er det nå endelig Hedmarks tur! I april og mai inviteres alle barnehagene, fra Eidskog i sør til Tynset i nord, fra Trysil i øst til Ringsaker i vest, til gratis Boklek for årets skolestartere.

Et populært tilbud
Interessen for Boklek er overveldende Mer enn 80 % av alle skolestarterne e i Oppland deltar og tilbakemeldingene fra så vel barn som barnehager og bibliotek er overstrømmende.

Prosjektet er organisert av Norsk Litteraturfestival i samarbeid med fylkesbiblioteket. Da festivalen rett før jul mottok gaven fra Gjensidigestiftelsen var ikke fylkesbiblioteket i Hedmark og heller ikke Eidsiva, som også sponser prosjektet i Oppland, vanskelige å be. Nå jobbes det på høygir for å forberede turneen og å involvere alle de 22 folkebibliotekene i Hedmark og forhåpentligvis også alle barnehagene i hele fylket. Målet er at Boklek også i Hedmark skal bli et årlig bokprosjekt.

– Vi ser fram til å skape positive litteraturopplevelser for alle skolestartere i Hedmark, og å vise at det er mange veier inn i boka, istemmer Inger Amb fra Gjensidigestiftelsen og Vibeke Hoelseth, sponsorkoordinator i Eidsiva.