Musiker Herborg Kråkevik og forfatter Brit Bildøen har begge et sterkt forhold til bøkene om Kristin Lavransdatter. 
 
Sammen har de bragt Kristin til scenen, nærmere bestemt Den Nationale Scene i Bergen. Denne våren spilles dramaet som musikal, med Bildøen som forfatter av de nyskrevne sangtekstene, og Kråkevik som en syngende Kristin.
 
Det handler om lidenskap og forbudt kjærlighet. Om tro og tvil. Romantrilogien Kristin Lavransdatter var det første Sigrid Undset skrev etter at hun slo seg ned på Bjerkebæk for snart hundre år siden. Verket ble hennes store gjennombrudd. Det har fenget lesere i generasjoner, og ga henne Nobelprisen i litteratur. 
 
Møt Bildøen og Kråkevik til samtale om sin opplevelse av Undsets kanoniserte verk og, ikke minst, om sine erfaringer med å bringe det til scenen. Samtalen ledes av festivalsjef Marit Borkenhagen. Det hele skjer i Undsets hjem Bjerkebæk torsdag 31. mai kl. 15.00.
 
Er du nysgjerrig på den syngende Kristin og har lyst på en smakebit? Under Åpningsforestillingen i Maihaugsalen tirsdag 29. mai, kan du oppleve Herborg Kråkevik som Kristin Lavransdatter. Hun framfører utdrag fra musikalen. 
 
Billetter til Kristin Lavransdatter på Bjerkebæk er i salg her.