Hvordan er det å være kvinne i Norge i dag? Hva innebærer det å være mor eller å forholde seg til mødre, i litteraturen og i samfunnsdebatten?

Woman Scream arrangeres av Den norske Forfatterforening og Norsk Litteraturfestival, og er den første norske versjonen av en internasjonal poesi- og kunstfestival som tar opp kvinnespørsmål. I år arrangeres festivalen i en rekke land verden rundt, og i mars kan du oppleve Woman Scream både på Lillehammer og i Oslo!

På scenen på Litteraturhus Lillehammer tirsdag 13. mars kl. 18.00, møter du Heidi Marie Kriznik, Päivi Laakso, Mona Høvring, Fatemeh Ekhtesari, Marit Borkenhagen, Mina Adampour, Hilde Sandvik, Sanna Sarromaa og Marta Breen.  

Litteraturhuset i Oslo torsdag 15. mars kl. 18.00, får du møte Heidi Marie Kriznik, Päivi Laakso, Mona Høvring, Elahe Rahroniya, Marit Borkenhagen, Nancy Herz, Hilde Sandvik, Jørgen Lorentzen og Marta Breen.  

I starten ble festivalen arrangert i spansktalende land, men har nå vært representert i land på fem kontinenter. I 2018 deltar følgende 32 land: Mexico, Den dominikanske republikk, Puerto Rico, Spania, Argentina, USA, Colombia, Venezuela, Guatemala, Chile, Cuba, Uruguay, Peru, Portugal, Hellas, Italia, Zimbabwe, India, Makedonia, Luxembourg, Australia, Frankrike, Brasil, Algerie, Belgia, Tanzania, Ghana, Sør-Afrika, Canada, Ecuador og Norge. 

Arrangementene er støttet av Fritt Ord og Norsk Forfattersentrum.