OBS: DETTE ER ET GAMMELT INNLEGG. ÅRETS PROGRAM FINNER DU HER!

Hvordan forteller vi vår historie? Norsk Litteraturfestival søker svar og setter fokus på barn og unge, skandinavisk sakprosa, japansk og tysk litteratur. Suzanne Brøgger (Danmark), Domenico Starnone (Italia), Hiromi Kawakami (Japan), Peter Englund (Sverige), Jenny Erpenbeck (Tyskland), Elif Shafak (Tyrkia) og de norske forfatterne Niels Fredrik Dahl, Olaug Nilssen, Torill Kove og Maja Lunde er blant årets hovednavn.

Litteraturfestivalen på Lillehammer er Nordens største og er kåret til en av de 20 beste litteraturfestivalene i verden. Festivalen som går over 6 dager omfatter mer enn 200 arrangementer, 400 artister og 26 000 publikummere. Sentrale temaer i årets program er skandinavisk sakprosa, japansk og tysk litteratur. Dessuten vil kulturminister Trine Skei Grande stå for den offisielle lanseringen av Lillehammer UNESCO litteraturby.