Nok en gang samles vi i Lillehammers storstue for å feire litteraturen! Under årets Litterære festaften har vi samlet et kresent utvalg forfattere som på hver sin måte kommenterer tiden vi lever i og sine lands tilstand. Tyske Jenny Erpenbeck ble nylig lansert av Morgenbladet som Nobelpriskandidat. Hun møter norske Lars Petter Sveen til en samtale ledet av den amerikanske kritikeren John Freeman. Den norske jazzgitaristen Hedvig Mollestad spiller mens kveldens konferansier Erika Fatland leser fra som siste bok Grenser, som med sitt utgangspunkt i naboskap og avgrensning former en tematisk paraply over kvelden! Avslutningsvis fjerner vi oss fra egen samtid og gjør et dykk i vår egen Nobelprisvinner Sigrid Undset, når Herborg Kråkevik og pianist Tove Kragset fremfører utdrag fra musikalen om Kristin Lavransdatter. Kulturminister Trine Skei Grande deler ut Det skjønnlitterære oversetterfonds pris.

Den mye omtalte italienske forfatteren Domenico Starnone er også klar for Litterær festaften, og selv om han først nettopp nå er aktuell med sin første roman på norsk er han et stort navn internasjonalt. Romanen Bånd ble en mediebegivenhet allerede før den utkom. Starnone ble født i Napoli og bor i Roma. Han er forfatter av tretten skjønnlitterariske verker, deriblant Prima esecuzione, vinner til Italias mest prestisjefylt pris, Strega-prisen. Han har arbeidet for flere aviser og satiriske magasiner, blant annet L’Unità, Il Manifesto, Tango, and Cuore, og skriver vanligvis om episoder fra sitt eget liv som lærer på videregående skole. Starnone møter John Freeman til samtale om troskap og utroskap.