Den 6. mars arrangeres den verdensomspennende litteraturfestivalen Woman Scream på Litteraturhus Lillehammer. Dette er andre gang et norsk publikum kan delta på den internasjonale festivalen og nettverket.

Vi er veldig glade for å kunne presentere årets forfattere – Hanne ØrstavikHelene GuåkerLone Aburas (DK) og Camara Lundestad Joof.

Sammen med skribent og kritiker Carline TrompVictoria Bø (Forfatterforeningen)Marit Borkenhagen (Norsk litteraturfestival) og Cathrine Strøm (Litteraturhus Lillehammer) møtes de til opplesninger og samtaler omkring årets tema:

Hva vil det si å være kvinne i vårt samfunn i dag? Hvilke(t) språk, hvilke kanaler og hvilke muligheter finnes til å si fra, kreve endring, oppnå en forskjell?

Program for kvelden:

– Marit Borkenhagen (Norsk Litteraturfestival) og Victoria Bø (Den norske Forfatterforening) ønsker velkommen.
– Opplesninger ved Lone Aburas (DK), Hanne Ørstavik, Helene Guåker og Camara Lundestad Joof.
– Helene Guåker og Hanne Ørstavik i samtale med Cathrine Strøm om kropp, selvfølelse og seksualitet.
– Kort pause med boksalg og signering.
– Lone Aburas og Camara Lundestad Joof i samtale med Carline Tromp om språk, identitet og ytringsrom. Hvordan er det å være kvinne i Norge eller Danmark i dag? Hvilket språk, hvilke kanaler, hvilke muligheter finnes til å si fra, kreve endring, oppnå en forskjell?

Leseriet kafé holder åpent i forkant og under arrangementet.

Gravdahl bokhandel selger bøker. Forfatterne signerer gjerne.

Se også Facebook-oppslag, og del gjerne!

*

6. mars, kl. 19.00

Inngang: 100 kr 

Billetter kjøpes i døra samme dag eller på forhånd via GD Billett. Med GD Billett er du garantert sitteplass og slipper billettkø.

Alle studenter og skoleelever kommer gratis inn. Frivillige ved Norsk Litteraturfestival og Litteraturhus Lillehammer har også fri adgang. Husk gyldig bevis.

*

Hva er Woman Scream?

En verdensomspennede litteraturfestival som har vokst fram som en grasrotbevegelse initiert av forfatteren, lyrikeren, menneskerettighetsaktivisten og kvinnesakforkjemperen Jael Uribe fra Den Dominikanske Republikk. Uribe fikk Forfatterforeningens Ytringfrihetspris i 2016.

Woman Scream er en festival som går av stabelen i mars hvert år, hvor poesi og andre kunstneriske virkemidler bidrar til å skape bevissthet om kvinners situasjon i ulike deler av verden. Festivalen gir kjente og ukjente kvinnelige forfattere mulighet til å nå ut til et internasjonalt publikum, og har fokus på å løse kvinners problemer med ikkevoldelige midler.

Den første festivalen fant sted i mars 2011, med deltakere fra 17 land. I januar samme år ble aktivisten og poeten Susana Chavez drept i Mexico fordi hun snakket for kvinners rettigheter i byen Juarez. Festivalen tok da en ny retning og ble en grunn til å lage en bevissthetsplattform for å motivere poeter over hele verden. Siden oppstarten har festivalen vært arrangert i mer enn 70 land og med mer enn 800 arrangementer.

Arrangører: Den norske forfatterforening, Norsk litteraturfestival og Litteraturhus Lillehammer