Skriving er så lett – og så vanskelig! Hvordan få idéer til egne tekster og skriveprosjekter? Hvordan videreutvikle dem? Hvordan løfte teksten etter første utkast og gjøre den enda bedre? Nansenskolen arrangerer et helgekurs fra 24. – 26. mai for å svare noen av spørsmålene forfatterspirer lurer på.  

På kurset vil vi arbeide med tekst, sjangre og virkemidler slik at den skjønnlitterære skrivingen kan stimuleres og næres. Øvelsene vil veksle mellom kortere «her-og-nå-skriving» og fordypende arbeid. Kurset er åpent for alle uansett bakgrunn. Kurslederne er anerkjente forfattere med lang fartstid.

Kursledere

Arne Hugo Stølan (f 1955) har ledet dette populære kurset siden 2001. Han debuterte som lyriker i 1987 med diktsamlingen «Min tid med Mathilde» og har siden utgitt tolv diktsamlinger og en gjendiktning av Thomas Bernhard, alle på Cappelen Damm. Han er fast tilknyttet Nansenskolens skrivekunstlinje og arbeider også som litteraturanmelder.
Stølan har allsidig bakgrunn som skrivelærer for barn, ungdom og voksne, og han har arbeidet fire år som journalist. Hans foreløpig siste samling, «Mannakorn» (2017).
Birger Emanuelsen (f 1982) debuterte i 2012 med den kritikerroste novellesamlingen «For riket er ditt». For romanen «Fra jorden roper blodet» (2014) mottok han Ungdommens kritikerpris og Sørlandets litteraturpris. Han har vært forlagsredaktør i Cappelen Damm og litterær konsulent i Gyldendal og Oktober. Han har jobbet som journalist, og har også bakgrunn fra Leger Uten Grenser. Han er tildelt Aust-Agder fylkeskommunes kulturstipend og Statens kunstnerstipend. Hans forrige utgivelse var romanen: «Jeg skal beskytte deg» (2018).

Program

Fredag 24. mai
18.00 Innledning og middag, spisesalen
19.00 Arbeidsøkt frem til 22.00

Lørdag 25. mai

09.00: Frokost
10.00: Arbeidsøkt
13.00: Lunsj
14.00: Arbeidsøkt
15.30: Kaffepause
16.00: Arbeidsøkt
18.00: Middag

Søndag 26. mai

09.00: Frokost
10.00: Arbeidsøkt
14.00: Lunsj og avreise

Kursansvarlig: Arne Hugo Stølan

Påmelding

Påmelding på Nansenskolens hjemmeside.

Pris
· Kursavgift med middag fredag og 2 lunsj 3100,-
· Kursavgift med kost og losji 4000,-

Deltakerne har fri adgang til Maihaugens og Lillehammer Kunstmuseums ordinære utstillinger.

Skrivekurs – program 2019