Astrid Lindgren Memorial Award er blitt kalt barnelitteraturens nobelpris. Å bli nominert til denne prisen henger høyt. Likevel har prisen fått til dels liten oppmerksomhet her til lands, og er lite kjent selv blant de som jobber med barne- og ungdomslitteratur. Det synes vi er synd.

For å synliggjøre prisen har vi derfor valgt å invitere til en åpen avstemning over de norske kandidatene vi ønsker å nominere til neste års pris.

Bli med i den norske avstemningen. Her kan alle delta!

Vi, det vil si Norsk barnebokinstitutt, IBBY (International Board of Books for Young People) Norge, Norske barne- og ungdomsbokforfattere (NBU), Norsk bibliotekforening barn og unge og Norsk Litteraturfestival, står bak denne avstemningen. Vi har nominasjonsrett til ALMA, og vil i år bruke den retten til å la lesernes mening bli hørt.

Les om de seks kandidatene herLån bøkene på nærmeste bibliotek. Bestem deg for hvem av dem du synes fortjener prisen aller mest.

Gå til stemmelokalet herDet er åpent til og med 1. mai 2019. 

De to kandidatene som får flest stemmer vil bli sendt inn som norske kandidater til ALMA for 2020.

Vi ønsker med dette å øke engasjementet rundt en av de aller viktigste internasjonale prisene for barne- og ungdomslitteratur og sørge for at de nominerte kunstnerne og organisasjonene får den oppmerksomheten de fortjener.

Å være nominert til denne prisen er en stor seier i seg selv. Vi håper likevel at en av de norske kandidater skal få gleden av å motta prisen. Det mener vi nemlig de fortjener.

Kontaktperson Norsk Litteraturfestival:
A

Kristin Ørjasæter, Norsk barnebokinstitutt
Ragnild Malfang, IBBY (International Board of Books for Young People) Norge
Taran Bjørnstad, Norske barne- og ungdomsbokforfattere (NBU)
Marie Louise Ask Moss, Norsk bibliotekforening barn og unge
Anne-Thea Haavind, Norsk Litteraturfestival