I disse dager deltar Samanta Schweblin på Norsk Litteraturfestivals minifestival på bokmessa i Frankfurt. I slutten av mai 2020 gjester det argentinske forfatterfenomentet Lillehammer i forbindelse med festivalens fokus på spanskspråklig litteratur.

Argentinske Samanta Schweblin er en av de mest sentrale samtidsforfatterne i den spanskspråklige verden. Romanen hennes, Feberdrøm, ble kortliste for Man Booker-prisen i 2017. Samme år ble hun kåret til en av de best latinamerikanske forfatterne under 40 av det toneangivende litteraturmagasinet Granta. Også i 2019 ble hun nominert til Man Booker for sin siste bok Mouthful of Birds. Men dette er bare et lite utsnitt av merittlisten hennes. Siden debuten i 2002 har hun skrevet fem bøker som alle har blitt kritikerrost for sin blanding av uhygge, realisme, nærhet og samtidsrelevans. Så langt er hun oversatt til 20 språk.