Torsdag 24. oktober inviterer vi alle festivalens frivillige, Lillehammers befolkning, tilreisende og andre interesserte til høstfest med et lite dykk ned i festivalens historie, en feiring av Jon Fosses lyrikk gjennom samtale med og opplesning ved Norges fremste Fosse-formidler, skuespiller Anne Marit Jacobsen og avsluttende litteraturquiz på Litteraturhus Lillehammer.

Programmet starter kl. 19.00, mens baren på Leseriet, hvor vi serverer suppe og forfriskninger, åpner kl. 18.00.

Norsk Litteraturfestival gjennom 25 år

I løpet av et kvart århundre har Norsk Litteraturfestival utviklet seg fra et fagseminar om Sigrid Undsets forfatterskap til Nordens største litteraturfestival. Festivalen har invitert til debatt og selv blitt debattert, den har underholdt og utfordret og den har bidratt til å markere Lillehammer som en UNESCO litteraturby. Hva har skjedd på veien?   

I panelet: Anne Dahl, frivillig gjennom 25 år, Randi Skeie, forhenværende festivalsjef og frivillig, Magnhild Bruheim, forfatter og tidligere styremedlem og Marit Borkenhagen, festivalsjef de siste årene. Moderator: Cathrine Strøm, koordinator Litteraturhus Lillehammer og medlem av festivalens råd.

Ro mitt hav – Anne Marit Jacobsen les Jon Fosses lyrikk og fortel om arbeidet med boka

Skodespelaren Anne Marit Jacobsen har gått gjennom alle dikta til Jon Fosse og valt ut dei ho likar aller best i samlinga Ro mitt hav, som kom ut til Fosses 60-årsdag. Anne Marit Jacobsen er ein av dei fremste Fosse-formidlarane her i landet. Særleg kjend er ho for tolkinga av Jon Fosses roman Morgon og kveld på Nationaltheatret. Oppsetjinga blei ein stor suksess og hausta glitrande kritikkar. «Det er ingen grunn til å vere redd for Jon Fosse», seier Jacobsen og leier oss trygt inn.

Litteraturquiz

Kvelden avrundes med at Mathias og Marit, festivalens kunstneriske rådgiver og festivalsjef, inviterer til uhøytidelig litteraturquiz med spørsmål fra festivalens 25 år. Flotte premier!

Program:

Kl. 19.00: Velkommen

Kl. 19.05: Norsk Litteraturfestival gjennom 25 år
I panelet: Anne Dahl, Randi Skeie, Magnhild Bruheim og Marit Borkenhagen. Moderator: Cathrine Strøm.  

Kl. 19.45: Ro mitt hav – Anne Marit Jacobsen les Jon Fosses lyrikk og fortel om arbeidet med boka
Introduksjon av Mathias, som deretter samtaler med Anne Marit Jacobsen om hennes arbeid med Fosse, formidling på scene og i bokform.
Opplesning ved Anne Marit Jacobsen.

Kl. 20.15: Pause, boksalg og signering, barsalg osv.

Kl. 20.45: Litteraturquiz
Quiz ved kunsterisk rådgiver Mathias R. Samuelsen og festivalsjef Marit Borkenhagen. Maks 5 på hvert lag.

Arrangementene er gratis og åpne for alle!