Vi er klare for enda en høst med spennende, lærerike og fine litteraturarrangementer for barn- og unge. Sparebankstiftelsen DNB sin gave til Norsk Litteraturfestival gjør det mulig for oss å lage arrangementer for barn og unge også utenom festivaluka, og vi gleder oss til å ønske så mange som mulig velkommen til Litteraturhus Lillehammer i høst (Litteraturhuset er scenen på Lillehammer Bibliotek). Arrangementene pleier å fylle seg opp raskt, så meld gjerne din klasse på allerede i dag. Alt er gratis å være med på.

For påmelding: send epost til pegasus@offcenit.no

Finner du ikke et arrangement som passer din klasse? Vi skal lansere flere arrangementer senere i høst, kanskje er det noe som passer dine elever bedre da. Følg med!

UT I VERDENSROMMET

Tid: 24.10.19, kl. 10:00-10:45
Sted: Litteraturhus Lillehammer
For 1. klasse

Bli med ut i verdensrommet og inn i fantasien med tegner og forfatter Flu Hartberg. Vi skal på en reise med romskipet Stjernegris og besøke planeter i andre galakser der alt er mulig.

Flu tegner og viser hvordan man kan finne på sitt helt eget univers, og du kan være med å finne på en helt ny planet!

TEGNEVERKSTED MED FLU HARTBERG

Tid: 24.10.19, kl. 12:00-14:00
Sted: Litteraturhus Lillehammer
For 8.-10. klasse

Flu Hartberg er en av Norges mest profilerte, produktive og populære tegneserieskapere og illustratører, og er en del av tegneseriekollektivet Dongery.

Han har gitt ut en rekke bøker, og er nå snart aktuell med ungdomsboka «Spesialklassen». Bli med på verksted med Flu!

VIRKELIGHETENS MONSTRE

Tid: 01.11.19, kl. 09:30-10:15 og 10:45-11:30
Sted: Litteraturhus Lillehammer
For 4. – 7. klasse

Under Halloween dukker alle slags ufyselige, skumle skapninger frem, men hvordan ser verdens ekleste dyr egentlig ut? Line Renslebråten har laget en bok om monstre du knapt trodde eksisterte, fordi verden er full av gift, slim, pigger og klør. Kom og hør forfatteren og illustratøren fortelle om noen av disse grufulle og helt virkelige monstrene, hvis du tør.

#HELSESISTA

Tid: 20.11.19, kl. 12:00-12:45
Sted: Litteraturhus Lillehammer
For 8. – 10. klasse

Som hele Norges «Helsesista» på Snapchat har hun som mål å inspirere følgerne til å tenke annerledes og bli trygge på seg selv, bryte tabuer og gjøre det lettere for ungdom å ta kontakt med helsesøster på sin skole. Nå har Tale Maria Krohn Engvik skrevet bok om temaer som mange barn og unge lurer på, og som kan være vanskelig å snakke åpent om. Møt Helsesista i samtale om kaostanker, #happymoments, selvmordstanker, kropp, sex og kjærlighet – her er ingenting tabu!

SNØFALL

Tid: 27.11.19, kl. 10:30-11:15 og 12:00-12:45
Sted: Litteraturhus Lillehammer
For 2. – 4. klasse

Snøfall er tidenes mest sette julekalender på NRK Super. Serien handler om Selma som er 9 år og foreldreløs. Hennes høyeste ønske er å få en familie, og dette skriver hun i et brev som hun sender til julenissen. Brevet finner veien til nisselandsbyen Snøfall, og etter hvert havner også Selma der, selv om Snøfall er et sted der vanlige mennesker ikke har innpass. Men Selma er kanskje ikke et helt vanlig menneske? Søstrene Hilde og Hanne Hagerup, to av manusforfatterne bak serien, har nå skrevet Selmas historie i bokform. Hør dem fortelle fra en magisk, litterær og spennende fortelling for deg som elsker jula.

BARNEBOKBAD: VI SKULLE VÆRT LØVER

Tid: TBA
Sted: Litteraturhus Lillehammer

For 6. klasser som deltar i prosjektet. Har din klasse lyst til å være med på Barnebokbad? Vi starter med en ny runde til våren. Meld gjerne interesse allerede nå.

Barn bokbader en forfatter! I løpet av høsten har skoleklasser på mellomtrinnet hatt høytlesning i klassen av Vi skulle vært løver av Line Baustø. I etterkant har de, gjennom filosofiske samtaler i klasserommet, jobbet med forskjellige temaer fra boka og kommet frem til spørsmål de ønsker å stille forfatteren. Representanter fra klassene er spørsmålsambassadører og utgjør panelet som skal bokbade Baugstø på scenen. Velkommen til Barnebokbad.