Liker du å lese? Våren 2020 inviterer vi igjen til Åpen lesesirkel, hvor utvalgte bøker av forfattere som kommer til Norsk Litteraturfestival i mai vil være tema. Nytt i år er at vi vil lage en liten podkast-episode for hver bok, som blir publisert utover våren. Perfekt som startkabel enten du leser alene eller har din egen lesering.

Bor du i Innlandet er du hjertelig velkommen på bibliotekene på Lillehammer, Hamar, Gjøvik og Øyer for å møte andre lesere og samtale om temaboken. Nøyaktig tidspunkt for lesesirkelmøte på hvert sted blir oppdatert under, men noter deg riktig uke allerede i dag.

På Facebook kan du melde deg inn i gruppa «En slags bokklubb», som vil følge leseplanen vår gjennom våren. De vil ha Agnes Ravatns «Dei sju dørene» som januarbok, Mariana Enriquez’ «Ting vi mistet i brannen» som februarbok, osv., og diskutere bøkene fortløpende. Med den nye podkasten som hjelp kan du på måten kan du være med i Åpen lesesirkel samme hvor i landet du sitter.

Utvalget spenner fra kjente norske bøker, som mange har lest, til engasjerende latinamerikanske romaner som egner seg utmerket til lesesirkel.

Podkastene blir lagt ut på iTunes og Spotify synkront med leseplanen under.

PS: Vi tilbyr 15% lesesirkelrabatt på våre ordinære festivalpass. Bli med i en av våre samarbeidslesesirkler, eller send en e-post til eli@litteraturfestival.no, der du skriver litt om lesesirkelen du er med i, for å få rabattkoden.

Leseplan våren 2020

Gjøvik bibliotek, Hamar bibliotek og Øyer/Tretten bibliotek. Lesesirklene på Lillehammer foregår på kafeen Leseriet, som ligger vegg-i-vegg med biblioteket. Kl 19 alle steder alle datoer (med mindre annet står spesifisert).

Uke 3: Agnes Ravatn: Dei sju dørene
Lillehammer: 13. jan., Gjøvik: 14. jan., Hamar: 14. jan.

Uke 5/6: Mariana Enriquez: Ting vi mistet i brannen
Lillehammer: 27. jan., Gjøvik: 4. feb., Hamar 4. feb.

Uke 8: Ocean Vuong: På jorda er vi glimtvis vakre
Gjøvik: 18. feb., Hamar: 18. feb., Lillehammer: 20. feb.

Uke 11: Marit Eikemo: Hardanger
Lillehammer: 9. mars, Gjøvik: 10. mars, Hamar: 10. mars, Tretten: 12. mars (kl. 18.00)

Uke 13: Valeria Luiselli: Arkiv over bortkomne barn
Lillehammer: 23. mars, Gjøvik: 24. mars, Hamar: 24. mars, Øyer: 26. mars (kl. 18.30)

Uke 16/17: Nina Lykke: Full spredning
Lillehammer: 14. april, Øyer: 16. april (kl. 18.30), Gjøvik: 21. april, Hamar: 22. april

Vi gleder oss til å oppleve litteraturen i fellesskap med skarpe lesere og til å forberede oss til den kommende festivalen. Les og bli med!