Vi er klare for enda en vår med spennende, lærerike og fine litteraturarrangementer for barn- og unge. Sparebankstiftelsen DNB sin gave til Norsk Litteraturfestival gjør det mulig for oss å lage arrangementer for barn og unge også utenom festivaluka, og vi gleder oss til å ønske så mange som mulig velkommen til Litteraturhus Lillehammer i månedene frem mot festival. Arrangementene pleier å fylle seg opp raskt, så meld gjerne din klasse på allerede i dag.

For påmelding: send epost til pegasus@litteraturfestival.no

SLAM!

Tid: 30.01.20, kl. 10:00-10:45 og 12:00-12:45

Sted: Litteraturhus Lillehammer

For 9. – 10. trinn

Slampoesi er blitt beskrevet som poesi for de som ikke vet at de digger poesi. Det er en performativ uttrykksform, der opptreden og ordet står i fokus.

Vi får besøk av to av Norges beste slampoeter, Oda Aunan og Martine Johansen, som både skal fremføre egne dikt og lære oss mer om hva Slampoesi egentlig er.

I samarbeid med Plan B.

INGEN SLIPPER UNNA

Tid: 06.02.20, kl. 10:00-10:45 og 12:00-12:45

Sted: Litteraturhus Lillehammer

For 6. – 7. trinn

For et par år siden slet vi alle med å sove etter at Mari Moen Holsve hadde besøkt Pegasus med Ingen sover trygt i natt, grøsseren som vant bokslukerprisen i 2019.

Nå kommer hun tilbake med en løs oppfølger om Skymdal, der ting har begynt å skje igjen. Noe skremmer vettet av bygdas unge mennesker, men ingen skjønner hva som skjer. Hvorfor tør ingen å snakke?

ANTIFESTKOMITEEN

Tid: 13.02.20, kl. 10:00-10:45 og 12:00-12:45

Sted: Litteraturhus Lillehammer

For 3. – 5. trinn

Alle i klassen er invitert til sommerfest hos Amanda. Alle utenom Drittungene, også kjent som Pølsa, Gregor, Katti og Søla. Og når Drittungene ikke får være med på fest, så skal festen saboteres. Tidenes beste fest skal bli tidenes verste!

Møt en av Norges aller fremste forfattere, Bjørn Ingvaldsen, som forteller og leser fra sin nyeste tegneserie.

VISS EG HADDE HALE

Tid: 14.02.20, kl. 09:30-10:15 og 10:45 – 11:30

Sted: Litteraturhus Lillehammer

For 1. – 3. trinn

Se for deg at du våkner en dag og har åtte bein, slik som edderkoppen. Eller at du kan skifte farge som en kamelon. Eller at du har vinger i stedet for armer.

Mads Eldøen og Sindre Goksøyr har laget boken Hvis eg hadde hale, og kommer til Pegasus for å leke med dyras mange egenskaper ved hjelp av barnas fantasi, og mye tull og moro.

KODEORD OVERLORD

Tid: 11.03.20, kl. 10:00-10:45 og 12:00-12:45

Sted: Litteraturhus Lillehammer

For 7. – 8.  trinn

Vet du hva som hendte den 6. juni i 1944? På dagen som i historien er blitt stående som D-dagen?

Forfatter Tor Arve Røssland kommer til Pegasus for å fortelle om Henry, hovedpersonen i Kodeord Overlord. Rett før D-dagen blir Henry arrestert, mistenkt for spionasje. Den britiske sikkerhetstjenesten var livredde for at han hadde avslørt hvor og når landgangen i Normandie skulle finne sted. Hvordan kan Henry bevise sin uskyld, uten at det går ut over soldatene han er blitt så god venn med?

BARNEBOKBAD

Tid: Leseperiode mars – mai, arrangement under festivalen.

Sted: Litteraturhus Lillehammer

For: klasser på 6. trinn som deltar i prosjektet. Har din klasse lyst til å være med på Barnebokbad? Meld gjerne interesse.

Barn bokbader en forfatter! I løpet av våren har skoleklasser på mellomtrinnet hatt høytlesning i klassen av en bokslukerpris-nominert bok. I etterkant har de, gjennom filosofiske samtaler i klasserommet, jobbet med forskjellige temaer fra boka og kommet frem til spørsmål de ønsker å stille forfatteren. Representanter fra klassene er spørsmålsambassadører og utgjør panelet som skal bokbade forfatteren på scenen. Velkommen til Barnebokbad.

Merk dere også:

WOMAN SCREAM

Tid: TBA, i begynnelsen av mars

Sted: Litteraturhus Lillehammer

For 10. trinn + VGS

Woman Scream arrangeres av Den norske Forfatterforening, Litteraturhus Lillehammer og Norsk Litteraturfestival, og er den norske versjonen av en internasjonal poesi- og kunstfestival som tar opp kvinnespørsmål. Vi setter sammen et program med spennende forfattere, og inviterer til en hel dag på Litteraturhus Lillehammer som starter med et arrangement spesielt for 10. trinn + VGS. Meld gjerne interesse for deltakelse allerede nå, og hold av datoene i kalenderen. Program slippes om ikke lenge.

VÅRYR

Tid: 19.03.20 kl. 12:00 – 13:00 og 20.03.20 kl. 12:00 – 13:00

Sted: Litteraturhus Lillehammer

For 10. trinn + VGS

To år på rad har vi hatt vellykkede samarbeid med Våryr, studentfestivalen her på Lillehammer. Vi har hatt besøk av folk som Peder Kjøs, Maria Kjos Fonn og Christine Dancke, og i år er det igjen klart for en arrangementsrekke for 10. trinn, VGS og et åpent publikum som en del av festivalen. Temaet for Våryr 2020 er Fellesskap, og arrangementene knyttes opp til dette. Meld gjerne interesse for deltakelse allerede nå, og hold av datoene i kalenderen. Program slippes om ikke lenge.