Veldig mange har meldt seg som frivillig allerede, men grunnet Korona-pandemien tar vi ikke imot flere påmeldinger før vi har avklart situasjonen.

 

Jubileumsfestivalen, den 25. i rekken, går av stabelen 25.-31. mai 2020. Men ingen festival uten at noen faktisk driver den! Hvert år har vi rundt 300 frivillige som bærer stoler, sjekker billetter, finner vann til nervøse forfattere, fotograferer publikum, deler ut program, henger opp bannere, skriver artikler og mye, mye mer.

 

I år har vi en ny arena, Felix pub, som spesielt trenger folk, men også LIMPI sin vakre scene, Verdensteateret, og Dansesentret trenger flere gode frivillige. Ved påmelding kan du velge hvilken gruppe og eventuelt hvilken scene du har lyst til å jobbe på.

 

Som frivillig for Norsk Litteraturfestival 2020 får du:

 

 • Nyheter før alle andre
 • Frivilligpass
 • Halv pris på ordinære billetter
 • Praksis innen kulturarbeid
 • Knytte nye kontakter
 • Flere fester og samlinger for frivillige
 • Invitasjon til festivalens åpning og avslutning
 • Gratis inngang på Litteraturhus Lillehammer sine arrangement hele året.
 • 20 % rabatt på Riksteatrets forestillinger i Maihaugsalen (ta kontakt for å få tilsendt kode)
 • 5 % rabatt ved kjøp av billedkunst på Galleri Zink
 • 12 % rabatt på bøker på Gravdahl Bokhandel
 • 25 % rabatt på Leseriet (unntatt alkohol)
 • 10 % på frokost på Lykkelige dager mellom kl. 09.00–11.00
 • Julegave
 • Årets t-skjorte (med mulighet for å levere den inn etter festival for rens)
 • Frivilliglounge med enkel og god matservering under festivalen
 • For gruppeledere: Matbonger til et utvalg kafeer og spisesteder under festivalen og gjestepass.

 

Vi forventer 12 timer eller 5–6 vakter er normal arbeidsmengde, men dette varierer etter hvilken gruppe du er på og hvilke oppgaver du har. Det bør imidlertid være et visst samsvar mellom arbeidstid og de godene du får. Vi forventer også at du stiller opp til oppsatte vakter og gir beskjed om du ikke kan møte.

 

I forbindelse med Korona-viruset: Vi planlegger for å gjennomføre Norsk Litteraturfestival på Lillehammer siste uka i mai, men vi følger situasjonen nøye og forholder oss til gjeldende anbefalinger fra helsemyndighetene.