Går du i 9. eller 10. klasse? Skriv et dikt om samhold og vinn kule premier!

I mange uker har barn og ungdom gjort sin del av samfunnsdugnaden og holdt seg hjemme store deler av dagen. Mange er ensomme, noen syns det er kjedelig, og de fleste har måttet være mye mer sammen med familien enn vanlig. Vi har kanskje måttet være sammen med vennene våre på andre måter enn vanlig, i spill, på sosiale medier, eller møtt hverandre med to meter avstand.

Hva har dette gjort med samholdet i samfunnet? Har vi vært flinke til å ta vare på vennene våre selv om vi ikke har kunnet møte hverandre? Har vi gått på veggen av irritasjon over familien, eller er vi glade for kvalitetstid med foreldre og søsken? Eller har vi kanskje valgt vår egen familie nå under korona-epidemien, og dannet enda tettere vennskap med gode kamerater? Kanskje er det katten din som har trøstet deg når du har vært lei deg, eller hunden din som har vært din beste leke- eller turkamerat.

Lag et dikt om samhold
Skriv et dikt om hvordan vi er sammen nå under korona-epidemien. Du kan skrive om samhold i samfunnet, i familien, på sosiale medier, mellom venner, eller andre.

Send inn diktet på en av følgende måter: fremført i en videosnutt, på Instagram tagget med #samhold og @norsklitteraturfestival, eller som en vanlig tekst.

Konkurranseregler
Pegasus er Norsk Litteraturfestivals tilbud til barn og ungdom. I samarbeid med Eidsiva Energi og Gudbrandsdølen Dagningen inviterer vi til skrivekonkurranse for 9. og 10. klasse. Hver elev kan sende inn én tekst, maks 1 A4-side, og teksten må ha en tittel. Vi kårer én vinner.

Premier
Vinneren av skrivekonkurransen får ta med seg klassen til Norsk Litteraturfestival tirsdag 22. september. Her får klassen treffe poet og sceneartist Fredrik Høyer, som skal ha en eksklusiv konsert for vinnerklassen. I forkant får vinneren tilsendt en stor pakke med bøker og godteri som legger til rette for mange fine lesestunder hjemme. Vinnerteksten publiseres også i Gudbrandsdølen Dagningen.

En jury bestående av Vibeke Hoelseth fra Eidsiva, Barne- og ungdomsbibliotekar Hege Gjerdbakken og Pegasusansvarlig Anne-Thea Haavind vurderer alle innkomne bidrag.

Send tekst til pegasus@litteraturfestival.no eller tagg med #samhold og @norsklitteraturfestival innen 1. juni. Husk navn, klasse og skole.