Norsk Litteraturfestival er Nordens største litteraturfestival, med et variert program for lesere i alle aldre. I vår kan vi dessverre ikke møtes på Lillehammer som vanlig, men i samarbeid med NRK sender vi i stedet festivalen rett hjem. Som vanlig garanterer vi ord som beveger og opplevelser som tar deg en tanke videre.

«[Det er] en småskummel og pirrende utfordring å gjenskape og fornye magien fra Lillehammer i NRKs studioer dette spesielle året. Det blir et litterært event uten sidestykke i både landets og kringkastingens historie.» – Hans Olav Brenner, NRK

Norsk Litteraturfestival rett hjem 29.-31. mai

Helga 29.-31. mai inviterer vi til storslått feiring av litteraturen via NRKs sendeflater. Se og hør festivalen på TV, radio og nett.

Hele programmet, pluss et knippe utvalgte poster som ikke fikk plass i NRK-planen, sendes dessuten på vår facebook-side og nettside.

Sendeplan:

Forsmak på Norsk Litteraturfestival: se programsiden for detaljer.

Fredag 29. mai
litteraturfestival.no: kl 11.00-19.00
NRK 2: kl. 19.00-21.00

Lørdag 30. mai
litteraturfestival.no: kl 11.00-17.00
NRK P2: kl. 17.00-19.00
NRK 2: kl. 19.00-21.00

Søndag 31. mai
litteraturfestival.no: kl. 11.00-16.00
NRK P2: kl. 16.00-17.45
NRK 2: kl. 17.45-19.45

Alle programposter sendes også på litteraturfestival.no

Program og bekreftede forfattere

Vi har fått med oss de mage av de mest toneangivende forfatterne som Maja Lunde, Lars Mytting, Jo Nesbø, Nina Lykke, Dag Solstad, Agnes Ravatn, Beate Grimsrud, Hanna Stoltenberg Åsne Seierstad.

I tillegg har vi store internasjonale navn som: Jonas Eika (DK), Mariana Enriquez (AR), John Freeman (US), Sara Stridsberg (SE) og Linda Boström Knausgård (SE).

Se hele lista og mer om forfatterne her.

Programmet legges på denne siden så snart det er klart. Motta vårt nyhetsbrev for oppdatert informasjon.

Et knippe av forfatterne du får rett hjem i år.

Festivalen fortsetter i år utover høsten

Noen enkelarrangementer og faste deler av festivalen planlegges å avholdes utover høsten.

Pegasus – programmet for barn- og unge

Pegasus, festivalens tilbud til barn og unge, utsettes og gjenoppstår som en Fugl Føniks fra 21.-25. september når skoler og barnehager forhåpentligvis er i normalt gjenge og det igjen er tid for å samles for leselyst og kulturelt påfyll. Da blir det en ukelang festival på Lillehammer, bestående av 100 arrangementer med plass til 12 000 barn og unge fra hele landet. 

Sigrid Undset-dagene er tilbake

Norsk Litteraturfestival så dagens lys for 25 år siden, våren 1995, etablert med utgangspunkt i et seminar om Sigrid Undsets forfatterskap med røtter tilbake til 1993. I det koronaherjede jubileumsåret vender vi tilbake til utgangspunktet og inviterer til Sigrid Undset-dagene på Bjerkebæk lørdag 21. og 22. november, som er nøyaktig 100 år etter lanseringen av Kransen, første bind av Kristin Lavransdattertrilogien.