Vi inviterer norske barn til å velge en kort historie fra en favorittbok, lese den inn og dele den med barn over hele verden gjennom å sende den til vår argentinske samarbeidsfestival Filbita i Buenos Aires.

Festivalen samler historier på mange språk, fortalt av barn og voksne ulike steder i verden, og legger ut en ny fortelling hver dag på denne siden. Kanskje finner du også historier du har lyst til å lytte til her?

For å delta:

1. Velg din favoritttekst, som blir kortere enn fire minutter når du leser inn
2. Les inn teksten på ditt språk, for eksempel på mobilen
3. Før du begynner å lese: fortell hva du heter, tittelen på fortellingen og navnet på forfatteren
4. Send inn til ​filbitacuenta@filba.org.ar. Skriv tittelen på historien, hvilken bok den er hentet fra, navnet på forfatteren, hvilket forlag som har gitt den ut og eventuelt navnet på oversetteren

Om FILBA og FILBITA

Filba fremmer litteratur i alle former til alle slags lesere. Stiftelsen ble dannet i 2009 og har vokst til å bli en av Latin-Amerikas viktigste aktører innen å spre litteratur og å skape nye lesere i området. Filbita jobber spesielt med barn, ungdom og familier og feirer i år 10-årsjubileum.