– Et ærlig og humoristisk dikt, sier Pegasus-ansvarlig Anne-Thea L. Haavind om vinnerteksten. Familie kveld, skrevet av Thea Engen i 10. klasse ved Åretta skole på Lillehammer, gikk av med seieren i skrivekonkurransen for ungdom festivalen arrangerer sammen med Eidsiva og GD. Diktet hadde vinneren sendt inn via Instagram.

Les GDs intervju med Thea Engen her.

Haavind begrunner kåringen med at festivalen fikk inn mange fine bidrag, og at juryen var helt enige om at dette korte diktet var ærlig, humoristisk, og tok situasjonen denne våren på kornet.

Flere dikt hadde tilsvarende innhold, men forfatteren av Familie kveld klarte å formidle frustrasjon, ro, samhold og karantenelivet med få, velvalgte ord i et format som vi ser mye av i norsk poesi for øyeblikket, forteller jurymedlemmet.

Vinnerdiktet: Familie kveld

Skrevet av Thea Engen, 10. klasse Åretta skole.

Får forestilling med slampoet Fredrik Høyer

Vinneren får ta med seg klassen til Norsk Litteraturfestivals egne festival for barn og unge tirsdag 22. september. Her får klassen treffe poet og sceneartist Fredrik Høyer, som skal ha en eksklusiv konsert for vinnerklassen. I forkant får vinneren tilsendt en stor pakke med bøker og godteri som legger til rette for mange fine lesestunder hjemme. Vinnerteksten publiseres også i Gudbrandsdølen Dagningen.

En jury bestående av Vibeke Hoelseth fra Eidsiva, barne- og ungdomsbibliotekar Hege Gjerdbakken og Pegasusansvarlig Anne-Thea Haavind vurderte alle innkomne bidrag. Temaet for den årlige konkurransen arrangert av Norsk Litteraturfestival, Gudbrandsdølen Dagningen og Eidsiva var våren 2020 «samhold».