Etter at en kvart million fulgte med under Norsk Litteraturfestival rett hjem siste helgen i mai, er den nå historie. Heldigvis ses vi allerede til høsten: Rett over sommeren er det duket for Pegasus-festival på Lillehammer, og i november feirer vi Sigrid Undsets forfatterskap.

Pegasus for barn og unge

Pegasus, festivalens tilbud til barn og unge, foregår normalt som en del av festivalen på Lillehammer i mai, og måtte utsettes. Den gjenoppstår som en Fugl Føniks fra 21.-25. september når skoler og barnehager forhåpentligvis er i normalt gjenge og det igjen er tid for å samles for leselyst og kulturelt påfyll. Da blir det en ukelang festival på Lillehammer, bestående av 100 arrangementer med plass til 12 000 barn og unge fra hele landet.

Se programmet her. Påmelding i uke 33.

Kveldsprogrammet for voksene om og med barne- og ungdomslitteratur kan du lese mer om her. 

Sigrid Undset-dagene er tilbake

Norsk Litteraturfestival så dagens lys for 25 år siden, våren 1995, etablert med utgangspunkt i et seminar om Sigrid Undsets forfatterskap med røtter tilbake til 1993. I det koronaherjede jubileumsåret vender vi tilbake til utgangspunktet og inviterer til Sigrid Undset-dagene på Bjerkebæk lørdag 21. og 22. november, som er nøyaktig 100 år etter lanseringen av Kransen, første bind av Kristin Lavransdattertrilogien.

Neste ordinære festival blir 24.-30. mai 2021.