Hvilket formål mener 7. klassingene i Gudbrandsdalen fortjener en skikkelig Spleis? Norsk Litteraturfestival og Sparebank 1 Gudbrandsdal inviterer elever på 7. trinn i Gudbrandsdalen til å engasjere seg samfunnsøkonomisk, og mene noe om hva som er det aller viktigst å gi penger til i dag.

Spleis på noe du tror på!

Er det tiltak for bedre psykisk helse, er det idrett i nærområdet, er det et klimatiltak, den lokale ungdomsklubben, eller er det kanskje noe helt annet? Klassen diskuterer seg frem til et felles prosjekt dere tror på og ønsker å støtte. Videre skriver dere en samlet begrunnelse for tiltaket på ca. 1 A4-side, som dere sender inn til festivalen på pegasus@litteraturfestival.no innen 18. september. Hva er det som gjør at dere mener det er viktig å støtte akkurat deres formål? Den beste begrunnelsen kåres av Norsk Litteraturfestival og Sparebank 1 Gudbrandsdal.

– Det er så mange kreative og engasjerte barn og unge i Gudbrandsdalen at jeg føler meg trygg på at det vil komme mange gode, samfunnsnyttige ideer til tiltak. Gjennom Spleis er potensialet stort for å få inn en betydelig sum til vinnerforslaget. Dette gleder vi oss veldig til å være med på, sier samfunnskontakt i SpareBank 1 Gudbrandsdal, André Winje Arntzen.

 

Premie: Norsk Litteraturfestival oppretter en Litteraturfestivalspleis til inntekt for formålet vinnerklassen har engasjert seg i. Sparebank 1 Gudbrandsdal kickstarter spleisen med å gi kr. 10 000,- til formålet. Videre oppfordrer vi både publikum og gjester under Pegasusfestivalen, Norsk Litteraturfestivals tilbud til barn og unge, til å bidra til at spleisen skal vokse. Festivalen arrangeres på Lillehammer fra 21. – 26. september.

– Vi gleder oss til å lese begrunnelsene som kommer inn, og til å være med og bidra til et formål som barna selv syns det er viktig å støtte, sier Pegasusansvarlig Anne-Thea Haavind.

 

Om Norsk Litteraturfestivals Pegasusfestival

Pegasus, Norsk Litteraturfestivals tilbud til barn og unge, foregår normalt som en del av Norsk Litteraturfestival på Lillehammer i mai, men ble i år utsatt til september på grunn av pandemien. Fra 21.– 26. september vil nærmere 4000 barn fra skoler og barnehager i Lillehammer og Gudbrandsdalen få oppleve Pegasusarrangementer på Lillehammer. Lørdag 26. september inviterer i tillegg festivalen til et morsomt familieprogram i Lillehammer sentrum. Norsk Litteraturfestival legger til rette for en trygg festivalopplevelse med godt smittevern, små publikumsgrupper og god avstand. 

 

LES MER OM HØSTENS PEGASUSFESTIVAL HER