Pegasus, festivalens tilbud til barn og unge, ønsker små og store velkommen til en ukelang festival på Lillehammer 21. – 26. september. Vi legger til rette for en trygg festivalopplevelse med små publikumsgruppergod avstand og et knakende godt program  

Pegasus foregår normalt som en del av festivalen på Lillehammer i mai, men måtte i år utsettes til september på grunn av pandemien.  

 I dette annerledesåret er vi spesielt glade for å kunne gjennomføre festivalens barne- og ungdomsprogram Pegasus fysisk. I en situasjon hvor covid-19 fører til store begrensinger i hverdagen til barn, ungdom og voksne, er vi stolte av å kunne tilby små og store gode litteraturopplevelser i felleskap i trygge rammer, sier Pegasusansvarlig Anne-Thea Haavind.  

Skole- og barnehageprogram 

Pegasus har et stort skole- og barnehageprogram med over 80 ulike programposter. I løpet av festivaluka vil ca. 4000 barn og unge besøke Pegasus-arrangementer på arenaer som Litteraturhus Lillehammer, Plan B, Bjerkebæk, AulestadLillehammer kino, Kulturhuset Banken m.fl. Av smittevernshensyn legger vi til rette for små publikumsgrupper med 1 meters avstand mellom hver publikummer. Det innebærer at vi i år ikke får gitt et tilbud til like mange som vi pleier, men vi forsøker å fordele plassene slik at flest mulig får deltatt på et arrangement. Påmeldingen er avsluttet, men du kan ta en kikk på programmet her 

 

Barne- og ungdomslitteraturprogram for voksne 

Pegasus byr også på programposter for voksne på kveldstid der barne- og ungdomsforfatterne deltar. Gjennom hele festivaluka 21. – 26. september lover vi god stemning og god underholdning for alle med interesse for god barne- og ungdomslitteratur. Det blir blant annet festivalpub, Uprisforedag, Svingens barnebokverden LIVE. Alle arrangementer er gratis, men på grunn av smittevern er det et begrenset antall plasser på hvert arrangement og du må melde deg på i forkant.  

SE HELE PROGRAMMET OG MELD DEG PÅ HER

Familielørdag i sentrum 

Lørdag 26. september blir det moro for hele familien i Lillehammer sentrum når Pegasus inviterer til familielørdag. 

SE HELE PROGRAMMET OG MELD DEG PÅ FAMILIELØRDAGEN HER 

Bransjearrangement: KOMMA – visningsarena for litteratur 

21.– 22. september 2020 arrangerer vi også Komma, visningsarena for litteratur. Med Komma ønsker vi å synliggjøre god litteratur og bidra til bedre spredning, større bredde og mangfold innen Den kulturelle skolesekken og i andre sammenhenger der det er ønske og behov for god formidling av litteratur. 

SE HELE PROGRAMMET OG MELD DEG PÅ KOMMA HER
 

Strøm direkte fra Pegasusfestivalen

Flere av årets Pegasusarrangementer strømmes her på litteraturfestival.no. Strøm arrangementer fra Pegasus rett inn i klasserommet, til kontorpulten eller sofaen hjemme! Se en full oversikt over hva som strømmes her.

Smittevern på Pegasus 

Vi har fokus på trygge festivalopplevelser, noe publikum kommer til å merke gjennom godt smittevern og mindre publikumsgrupper. Festivalen forholder seg til de til enhver tid gjeldende anbefalingene til Folkehelseinstituttet og følger de nasjonale retningslinjene for arrangement.  

 

Av hensyn til covid-19 og smittvern er det et begrenset antall publikummere på hvert arrangement og det vil være minimum 1 meters avstand mellom hver publikummer. Alle frivillige har hatt opplæring i Norsk Litteraturfestivals smittvernsinstruks. Vi har i tillegg følgende tiltak for å sikre en trygg festivalopplevelse for alle: 

 

  • Alle må desinfisere hender før de går inn i arrangementslokalene  
  • Stoler og andre berøringsflater vaskes over flere ganger daglig  
  • Publikum slippes radvis ut av arrangementene for å forhindre trengsel 
  • Hånddesinfeksjon er lett tilgjengelig på alle arenaer  
  • Vi registrerer navn og kontaktinformasjon på alle publikummere for evt. smittesporing i forbindelse med covid-19. Kontaktinformasjonen slettes 2 uker etter festival 
  • Personer som har luftveissymptomer eller andre symptomer på covid-19, eller personer som er i karantene eller isolasjon,  holde seg hjemme 

 

Vi gleder oss til å se deg på Pegasusfestivalen!