Strøm arrangementer fra Pegasus rett inn i klasserommet, til kontorpulten eller sofaen hjemme! Flere av årets Pegasusarrangementer strømmes her på litteraturfestival.no. Under følger en oversikt. 

Tirsdag 22. september

Semikolon: Hva er tanken bak? Kl. 11:00 – 12:15 

Direkte fra KOMMA 2020! Vi presenterer korte utdrag fra produksjoner som allerede er på turné i Den kulturelle skolesekken, eller som er under utvikling. I denne runden av Semikolon ser vi på tanken bak produksjonene. Kom og hør Jan Chr. Næss fortelle om sitt forfatterbesøk som ser nærmere på hvem boken hans egentlig er skrevet for. Bjørn Olav Jahr forteller om Drapene i baneheia. To historier. En sannhet. Mehda Zolfaqari viser utdrag fra Maria i Bibelen og Koranen, og vi får høre Jonas Bjerketvedt og Ingvild Haugestad fortelle om produksjonen Dragen. Programleder: Monica Helvig. Se Facebook-arrangement.

Semikolon: Heftige tekster. Kl. 14:15 – 15:30

Direkte fra KOMMA 2020! I denne runden av Semikolon ser vi på produksjoner med tekster som kan være heftige å formidle. Kom og hør Timmie Märak, Dan Andersen, Anders Totland og Anna Fiske. Programleder: Iselin Shumba. Se Facebook-arrangement. 

 

 

Onsdag 23. september

Proffdrømmen, kl. 09:30 – 10:15

Bare spille ball og Alene gjennom handler om å elske fotball, men ikke å være forberedt på de harde realitetene. Om å vinne, uten å miste seg selv. Forfatteren av bøkene, Michael Stilson, er tidligere profesjonell fotballspiller, og kommer for å snakke om prestasjonsangst, store drømmer og hvorfor det oppleves som ekstra utfordrende å ta valg som ungdom. Se Facebook-arrangement.

Jenteboka, kl. 13:00 – 13:30

Overgangen fra barn til ungdom er ikke enkel. Hormonene tar kontrollen, og i hjernen skjer det en slags ommøblering. Dette vet voksne, men for den som står midt i det, er det ikke like greit å skjønne oppned på tilværelsen. Nina Brochmann og Ellen Støkken Dahl er forfattere og leger, og i denne digitale spørretimen kan du få svar på alt du trenger å vite om puberteten. Se Facebook-arrangement.

Livet i detaljene, 18:30 – 19:20

I 2019 mottok Kristin Roskifte Nordisk råds barne- og ungdomslitteraturpris for bildeboka Alle sammen teller. Rune Markhus mottok Kulturdepartementets illustrasjonspris 2019 for boka På omveien hjem. Her møter de frilansjournalist, kunst- og litteraturkritiker Anne Schäffer til samtale om bøkene og illustratørlivet. Arrangementet er en del av vårt kveldsprogram for voksne og strømmes direkte fra Felix Pub & Scene. I samarbeid med Norsk barnebokinstitutt. Se Facebook-arrangement. 

 

 

Torsdag 24. september

På omveien hjem, kl. 10:00 – 11:00 

Skuespiller Line Verndal leser hele boken ‘På omveien hjem’ sammen med sin datter Helle Verndal Reiten. Vinde har mye å fortelle da hun møter Britt på Lillehammer-toget. Om hvordan man løper fort med Cherrox, om det store vinduet hun er oppkalt etter, om Ronald i supermanndrakt, om mamma som dro til New York for å holde hodet kaldt. Når Vinde forteller, dukker det opp spørsmål. Men kanskje også noen svar? I en bok kun bestående av dialog mellom et barn og en voksen, kommer vi tett på morsomme situasjoner, men også vanskelige tanker om blant annet skyldfølelse. Arrangementet passer for barn fra ca. 10 år. Se Facebook-arrangement. 

 

U-showet, kl. 13:00 – 14:00 

De sju juryklassene fra Viken, Møre og Romsdal, Nordland, Oslo og Innlandet vil avsløre hvem som skrev fjorårets beste ungdomsbok og kåre vinneren av Uprisen 2020. De nominerte forfatterne er Trygve Skaug, Elin Viktoria Unstad, Thomas Enger, Neda Alaei og Espen Dekko. Det vil bli opplesning fra de nominerte bøkene ved Trygve Ramnefjell og underholdning fra Limpi. Programleder: Heidi Marie Vestrheim. I samarbeid med Foreningen !Les. Se Facebook-arrangement.

 

 

 

Det eneste du trenger å gjøre for å se arrangementene er å klikke deg inn på litteraturfestival.no når arrangementet starter.

Foto: Øyvind Arvola