Voksen med interesse for barne- og ungdomslitteratur? Kom på kveldsprogrammet til Pegasus 22. – 24. september! Vi byr på god stemning og god underholdning sammen med noen av landets fremste barne- og ungdomsbokforfattere.  

Alt er gratis, men du må hente ut gratisbillett i forkant. Se hele programmet og meld deg på her:

 

Tirsdag 22. september:

FESTIVALPUB, Felix Pub & Scene: 21:00 – 23:00

Bli med på festivalpub med DJ Sakprosa. Bak dette noget prosaiske navnet skjuler det seg en kjent norsk forfatter som har gjort Lillehammering av seg. Vi satser på bra stemning med gamle og nye venner og kollegaer og ikke minst god musikk når Morten Strøksnes snurrer plater utover kvelden.

Hent ut gratisbillett her

 

Onsdag 23. september:

EIERSKAP TIL SEG SELV, Litteraturhus Lillehammer: 17:00 – 17:50

Minoriteter protesterer på iscenesettelser av sin kultur og krever eierskap til fremstillinger av seg selv. Det er et faktum at fordomsfull litteratur har bidratt til å gjøre livene vanskeligere for marginaliserte grupper. Internasjonalt ser vi nå protestaksjoner med ødeleggende effekt både for enkeltutgivelser og hele forfatterskap. Særlig utsatt er ungdomslitteraturen fordi den har spesialisert seg på å gi stemme til dem vi hører og ser for lite til.

I dette foredraget reflekterer litteraturkritiker Guri Fjeldberg over hvordan det kan være klokt å navigere blant følsomme lesere i twitterstormen uten at den kunstneriske friheten går tapt.

I samarbeid med Barnebokkritikk

Hent ut gratisbillett her

 

LIVET I DETALJENE, Felix Pub & Scene: 18:30-19:20

I 2019 mottok Kristin Roskifte Nordisk råds barne- og ungdomslitteraturpris for bildeboka Alle sammen teller. Rune Markhus mottok Kulturdepartementets illustrasjonspris 2019 for boka På omveien hjem. Her møter de frilansjournalist, kunst- og litteraturkritiker Anne Schäffer til samtale om bøkene og illustratørlivet.

I samarbeid med Norsk barnebokinstitutt

Hent ut gratisbillett her

 

SVINGENS BARNEBOKVERDEN LIVE, Felix Pub & Scene: 20:00-20:50

Svingens barnebokverden er en månedlig podkast der forfatter Arne Svingen samtaler med to andre norske barne- og ungdomsbokforfattere. På Lillehammer tas sendingen opp med publikum i salen, og det er duket for mange gode spørsmål når Kristin Roskifte og Anders Totland møter Svingen til samtale.

Hent ut gratisbillett

 

Torsdag 24. september:

UPRIS-FOREDRAGET, Bjerkebæk: 17:00-17:50

Bare spille ball vant Uprisen 2019. Forfatteren ønsket å skrive en bok som alle de spillerne han hadde delt garderobe med gjennom karrieren, skulle gidde å lese, men da boka vant Uprisen hadde den nådd langt utover fotballgarderoben. Hvorfor det? Og hvem er egentlig disse gutta i garderoben som ikke gidder å lese bøker? Michael Stilson utforsker hvorfor en reinspikka fotballbok angår også dem som hater fotball.

Hent ut gratisbillett

 

FESTIVALPUB, Felix Pub & Scene: 20:00-21:30

Bli med på festivalpub og hør et knippe forfattere presenterer barne- og ungdomsbøkene sine for voksne. På en time møter vi noe av det beste i nyere litteratur for neste generasjon. Programleder: Heidi Marie Vestrheim

Hent ut gratisbillett

 

Smittevern på Pegasus 

 Vi har fokus på trygge festivalopplevelser, noe publikum kommer til å merke gjennom en rekke smitteverntiltak. Festivalen forholder seg til de til enhver tid gjeldende anbefalingene til Folkehelseinstituttet og følger de nasjonale retningslinjene for arrangement. Les mer om smittevern på Pegasus denne saken