Vi i litteraturfestivalen gleder oss til Sigrid Undset-dagene 21.22. november, og vi er opptatt av at du som publikummer skal føle deg trygg på festivalbesøk hos oss. På litteraturfestivalen skal du kunne nyte gode litteraturopplevelser i en trygg ramme, og vi har derfor iverksatt en rekke tiltak for å sikre at smittevernet er ivaretatt i alle ledd under festivaldagene i november.

Det vil være små publikumsgrupper på alle arrangementer for å legge til rette for god avstand mellom publikum. På Litteraturhus Lillehammer og Bjerkebæk vil det kun være 50 publikummere pr. arrangement, og på alle arenaer sitter publikum med 1 meters avstand imellom seg.

Alle festivalens frivillige har hatt opplæring i Norsk Litteraturfestivals smittvernsinstruks, og vi har gode erfaringer med smittevernsarbeid fra Pegasusfestivalen for barn og unge som vi gjennomførte helt smittefritt i september.

 

Vi har i tillegg følgende tiltak for å sikre en trygg festivalopplevelse for alle:

  • Alle må desinfisere hender før de går inn i arrangementslokalene
  • Stoler og andre berøringsflater vaskes over flere ganger daglig
  • Publikum slippes radvis ut av arrangementene for å forhindre trengsel
  • Hånddesinfeksjon er lett tilgjengelig på alle arenaer
  • Vi registrerer navn og kontaktinformasjon på alle publikummere for evt. smittesporing i forbindelse med covid-19. Kontaktinformasjonen slettes 2 uker etter festival
  • Personer som har luftveissymptomer eller andre symptomer på covid-19, eller personer som er i karantene eller isolasjon, må holde seg hjemme.

 

Festivalen forholder seg til de til enhver tid gjeldende anbefalingene til Folkehelseinstituttet og følger de nasjonale retningslinjene for arrangement.

 

Vi gleder oss til å se dere på festival!

 

Har du ikke sikret deg billetter ennå? Programmet finner du HER. Obs: Få billetter!