Kunstnerisk rådgiver ved Norsk Litteraturfestival, Marit Eikemo, er stolt av å kunne presentere denne sterke visuelle stemmen som plakatkunstner for 2021: – Helge Skodvin er en av våre mest særpregede og prisvinnende dokumentarfotografer, forteller hun.

Kunstneren har et tankevekkende og ofte humoristisk blikk på våre nordiske omgivelser, hvordan vi lever med hverandre, tingene og naturen rundt oss. I 240 Landscape har Skodvin fotografert ikoniske Volvo 240 i gjenkjennelige nordiske landskap, som Norsk Litteraturfestival har valgt som motiv til årets festivalplakat for å visualisere festivalens nordiske fokus.

Les mer om det nordiske fokuset her.

Over kan du se det utvalgte fotografiet, som du vil kjenne igjen på omtrent samtlig materiell i forbindelse med 2021-festivalen.

Foto: Helge Skodvin

Helge Skodvin (1968) er en fotograf fra Bergen. Han er utdannet tømrer, men har siden han la ned hammeren arbeidet som fotograf for magasiner, aviser, firma og forlag. Han har gitt ut tre fotobøker. Hans bok 240 Landscape ble av fotobok-guru Martin Parr kåret til den beste fotoboken i 2015. Skodvin arbeider i sjangeren dokumentarfotografi, med en sterk visuell stemme og personlig tilnærming.

Hver festival har eget kunstnerisk visuelt uttrykk

Du har kanskje lagt merke til at Norsk Litteraturfestival endrer sitt kunstneriske visuelle uttrykk hvert år?

Plakatkunstner i 2020: Karen Nikgol

I 2020 inviterte vi den norske maleren Karen Nikgol til å lage et verk i forbindelse med festivalens fokus på den spanskspråklige verden.

2019 kunne festivalen gjenkjennes i form ansikter på rosa bakgrunn, signert illustratøren, billedkunstneren og barnebokforfatteren Mari Kanstad Johnsen.

I 2018 var plakat-illustrasjonen skapt av billedkunstneren Maiken Stene.

I 2017 stod Kim Hiørtøy for det kunstneriske visuelle uttrykket.