Vi gleder oss til å arrangere Norsk Litteraturfestival på Lillehammer 25.30. mai, og er opptatt av at du som publikummer skal føle deg trygg på festivalbesøk. Hos oss skal du kunne nyte gode litteraturopplevelser i en trygg ramme, og vi har derfor iverksatt en rekke smittevernstiltak som vi tar med oss til festivalen i mai. Vi vil samtidig hele tiden følge med på situasjonen og tilpasse oss deretter.

Alle festivalens frivillige har hatt opplæring i Norsk Litteraturfestivals smittvernsinstruks i forbindelse med Pegasusfestivalen og Sigrid Undset-dagene, og vil få grundig oppfriskning i forkant av mai-festivalen. Erfaringene fra smittevernsarbeidet under høstens to festivaler er gode, og begge ble gjennomført helt smittefritt.

Vi har foreløpig satt opp følgende tiltak for å sikre en trygg festivalopplevelse for alle:

  • Det vil være små publikumsgrupper på alle arrangementer for å legge til rette for god avstand mellom publikum
  • Alle må desinfisere hender før de går inn i arrangementslokalene
  • Stoler og andre berøringsflater vaskes over flere ganger daglig
  • Publikum slippes radvis ut av arrangementene for å forhindre trengsel
  • Hånddesinfeksjon er lett tilgjengelig på alle arenaer
  • Vi registrerer navn og kontaktinformasjon på alle publikummere for evt. smittesporing i forbindelse med covid-19. Kontaktinformasjonen slettes 2 uker etter festival
  • Personer som har luftveissymptomer eller andre symptomer på covid-19, eller personer som er i karantene eller isolasjon, må holde seg hjemme.

Festivalen forholder seg til de til enhver tid gjeldende anbefalingene til Folkehelseinstituttet og følger de nasjonale retningslinjene for arrangement.

Vi gleder oss til å se dere på festival!

Les mer om årets festivalfokus her og kjøp festivalpass her. Fullstendig program slippes 23. april.