Skriv en novelle om høsten etter!

Det er september 2021. Samfunnet har nettopp begynt å åpne igjen, og endelig kan vi få lov til å gå på trening, til byen, på skole og på fest. Tenke fremover og legge planer etter at alt har stått stille. Mye er likevel annerledes enn før, og i løpet av måneden skjer det noe som endrer alt.

Skriv en novelle eller en annen tekst om en hendelse i september 2021, og hvordan den gjør at høsten plutselig blir noe annet enn planlagt.

Regler: Pegasus er Norsk Litteraturfestivals tilbud til barn og ungdom. I samarbeid med Eidsiva og Gudbrandsdølen Dagningen inviterer vi til skrivekonkurranse for 9. og 10. klasse. Hver elev kan sende inn én tekst, maks 2 A4-sider, og teksten må ha en tittel. Vi kårer én vinner. 

Premier: Vinneren av skrivekonkurransen får ta med seg klassen på tur til Energisenteret på Hunderfossen. I tillegg får vinneren en stor bokpakke, og vinnerteksten publiseres i GD. En jury bestående av Vibeke Hoelseth fra Eidsiva, barne- og ungdomsbibliotekar Hege Gjerdbakken og Pegasusansvarlig Anne-Thea Haavind vurderer alle innkomne bidrag.

Send tekst til pegasus@litteraturfestival.no innen 1. mai. Husk navn, klasse og skole.