Nå føles en tur til Lillehammer som å reise til ParisHeidi Borud, Aftenposten

ANNA ANCHER – SKAGENS INDRE OG YTRE ROM

Lillehammer kunstmuseum, 13. mars – 15. august

Lillehammer Kunstmuseum viser nå den hittil største retrospektive utstillingen om den danske maleren Anna Ancher! Du trenger ikke bestille plass for å se utstillingen på egenhånd.

Anna Ancher (1859–1935) er en av Nordens viktigste kunstnere i perioden 1880–1920. Hennes solrike interiører og intime portretter tilhører den nordiske kunstkanon.

Et nytt blikk på skagenmaleren

For første gang presenteres Anna Anchers rike kunstnerskap fra en bred modernistisk synsvinkel. Utstillingen vil gi mulighet til å se hvordan Ancher fornyet den nordiske malerkunsten med sin uvanlig innovative farge- og penselbruk.

Den forskningsbaserte utstillingen med en tilhørende publikasjon, kaster et nytt blikk på kunstnerens produksjon. Ambisjonen er å løfte Anna Ancher ut av Skagen, i betydningen ut av kunstnerkolonien, som kone til den kjente Michael Ancher og inn i en større sammenheng.

Innholdsrik utstilling

Utstillingen består av nesten 200 malerier, mange tegninger og et omfattende kontekstmateriale med brev, skissebøker, fotografier og kulturhistoriske gjenstander. Utstillingen er ikke kronologisk presentert, men konsentreres rundt åtte ulike tematiske nedslag i Anna Anchers produksjon.

Les mer

 

Monolog – Magne Furuholmen

Utstillingsåpning: Galleri Zink, tirs. 25. mai kl. 17.00

Kunstnermøte: Furuholmen og Qvenild, Verdensteateret, tirs. 25. mai kl. 16. Kjøp billett

Galleri Zink og Norsk Litteraturfestival ønsker velkommen til festivalutstilling med Magne Furuholmen fra 25. mai til 13. juni 2021.

Magne Furuholmen er aktør på en rekke kulturelle arenaer, med bred internasjonal erfaring gjennom sitt virke som musiker og billedkunstner. Gjennom mer enn 30 år i bandet a-ha har Furuholmen vært med på å sette Norges suverent største fotavtrykk i den internasjonale musikkbransjen.
   

Det volder litt rabalder

Tid og sted: Aulestad – Bjørnstjerne Bjørnsons hjem, hele sommeren

En ny og fargerik utstilling om Bjørnstjerne Bjørnsons liv og litteratur. Utstillingen kan besøkes i låven på Aulestad hele sommeren

Fra han var 15 år, ga Bjørnstjerne Bjørnson uttrykk for sine tanker og meninger i aviser og taler, romaner og skuespill. Han var en frisk og uredd debattant med sterk rettferdighetssans. Det volder litt rabalder er en utstilling om Bjørnson og hans sterke engasjement – for liten og stor.

Les mer