10. desember starter påmeldingen for skoleklasser som ønsker å delta på Pegasus helårs vårprogram. 

Programrekken finner sted på Litteraturhus Lillehammer. Det er 13 arrangement fordelt på alle alderstrinn fra 1. til 10. klasse, og de fleste sjangerne er representert. Sorter programposter etter ønsket målgruppe (mellom 5 og 18 år) og se hvilket eller hvilke arrangementer som passer for din klasse. Etter påmelding vil du få beskjed om din klasse får plass.

I vår kan du blant annet få oppleve:

KOKOTOPIA I ANTIKKEN

Hvordan går det når to venner forsøker å løse et mord i antikken?

For å få svaret på dette mysteriet må du komme og møte forfatter Simon Stranger når han forteller om Simon og Helena som må innom Platons hule, møte Alexander den store og på båttur med selveste Odyssevs i hans helsprø bok Kokotopia i antikken. Klarte Simon og Helena å løse mordet?

GUTTEBOKA

Hvordan får jeg kjæreste? Når får jeg skjegg? Hva er grenser?

Puberteten bringer med seg en utømmelig kilde med spørsmål. Nina Brochmann og Ellen Støkken Dahl forsøker å gi gode råd, tips og triks til alle ungdom som undrer seg om noe om puberteten, og nå står Lillehammer for tur. Etter suksessen med “Jenteboka” har nå forfatterne og legene laget en håndbok for guttene. Ta på deg spørrehatten, og forbered deg på et spennende møte med Nina og Ellen, der du kanskje får svar på noe som du ikke har turt å spørre noen andre om.

BESTA OG BO: BYGGEBØLL

Er det mulig å bygge en hytte med teip?

Kom og hør på forfatter og illustratør Anna Folkestad fortelle oss om hvordan det gikk da Besta bygde seg en hytte med bare planker og teip, mens Besten og Bo bygde hytte med planker og spiker. Hvilken hytte klarte seg best da vinden kom?