Mandag 7. mars startet årets boklek-turné. Bibliotekene i Åmot, Løten, Nord-Fron og Sør-Fron fikk først besøk.

Foto: Marius Græsby

Denne gangen er det Bjørn F. Rørvik som er årets boklekforfatter. Han skal formidle boken «Bukkene Bruse begynner på skolen». Da vi tok en prat med ham på Løten var det tydelig at han gledet seg.

Fra de store vinduene kunne vi se barnehageunger nærme seg fra alle kanter, iført gule vester og trippende over holka på rekke og rad. Han ønsket dem velkommen med et stort smil.

– Det er gøy å være ute igjen. Få treffe unger igjen, ikke bare drive med formidling til små grupper. De siste to årene har vært rare sier Bjørn F. Rørvik

Hva er Boklek

BokLEK er et årlig bokprosjekt hvor en barnebokforfatter eller illustratør sendes på turné til alle folkebibliotekene i Innlandet.

Foto: Marius Græsby

Prosjektet er et samarbeid mellom Norsk litteraturfestival, Innlandet fylkesbibliotek og alle folkebibliotekene i fylket og støttes av Eidsiva. Målet er å gi alle skolestartere en positiv litteraturopplevelse. Prosjektet startet i 2014 og har de siste årene nådd 80% av barna i målgruppen.

Bjørn F. Rørvik har blitt spurt om å delta på Boklek et par ganger allerede, men de siste årene har det ikke passet.

– Nå turte jeg ikke å si nei. Tenk om jeg ikke ble spurt igjen! Jeg har besøkt de fleste bibliotekene i Innlandet tidligere også, i forbindelse med den kulturelle skolesekken, men nå gleder jeg meg til å fortelle om bukkene Bruse kan Bjørn F. Rørvik fortelle.

Selv skal forfatteren besøke fjorten bibliotek. De andre får besøk av Marianne Sundal eller Kristine Haugland.

Biblioteksamarbeid

Foto: Marius Græsby

Fylkesbiblioteksjef i Innlandet, Tone Nyseter, er veldig glad for samarbeidet med Norsk Litteraturfestival og alle de 46 folkebibliotekene, og at de gjennom Boklek kan gi fylkets skolestartere en positiv opplevelse med å møte en ekte forfatter. 

– Det er viktigere enn noen gang å gi barn gode leseopplevelser, i en tid der interessen for bøker og lesing er synkende. Den nylig vedtatte kulturstrategien for Innlandet har barn og unge som et satsingsområde, og dette er et av tiltakene vi ønsker å løfte frem kan Tone Nyseter fortelle.

Det var en spent gjeng som fant plassene sine før premiereforestillingen begynte. At bøkene til Rørvik er populære ble tydelig fra første øyeblikk. Ingen var et sekund i tvil om hvem som var skolens nye, mystiske rektor!

«Det er trolleeeeeet!»