På vei til litteraturfestivalen på Lillehammer besøker forfatter Yohan Shanmugaratnam og fotograf Line Ørnes Søndergaard sju biblioteker i Innlandet for å fortelle om Storbritannia før og under Brexit.

I ingen annen by stemte flere av innbyggerne for Brexit enn i Boston, Lincolnshire. I boka Bruddet følger forfatter Yohan Shanmugaratnam og fotograf Line Ørnes Søndergaard Boston fra opptakten til folkeavstemning i 2016 og frem til utmeldingen 1 januar 2021.  Historien fortelles gjennom litauiske Aleksandra, som jobber på fabrikk, alenemor og nyforelsket. Albert er gammel fisker, enkemann og klar for et opprør. De bor i samme lille by, men lever i ulike verdener. Dette er en historie om grenser som åpnes og sinn som lukkes, makt og avmakt, skepsis og samhold – og et kjærlighetsforhold i oppbruddstid.

Turnéplan

Mandag 30. mai

Gran bibliotek
Mandag 30. mai kl. 12.00

Østre Toten bibliotek
Mandag 30. mai kl. 17.00

Gjøvik bibliotek
Mandag 30. mai kl. 19.30


Tirsdag 31. mai

Ringsaker bibliotek
Tirsdag 31. mai kl. 11.30

Hamar bibliotek
Tirsdag 31. mai kl. 19.00

Onsdag 1. juni

Jevne gård
Onsdag 1. juni kl. 17.00

Gausdal bibliotek
Onsdag 1. juni kl. 19.30

Du kan også se dem på Norsk Litteraturfestival, torsdag 2. juni kl. 15.00