Nå er det igjen klart for en høst fylt med fine påmeldingsarrangementer for skoler på Litteraturhus Lillehammer. Påmeldingen åpner 8. august, og det er førstemann til mølla. Nytt av høsten er at vi nå også har tilbud til barnehagene! Vi får blant annet besøk av Hans Jørgen Sandnes og Maja Lunde som har laget en ny versjon av det klassiske eventyret om Kvitebjørn, vi skal ha verksted i samarbeid med LIMPI, og førjulsarrangement der Bjørn F. Rørvik viser oss hvordan mygg og julepynt har mye til felles. Sjekk ut programmet her og meld på din gruppe i dag.

Norsk Litteraturfestival har fått en fantastisk gave av Sparebankstiftelsen som gjør at vi har mulighet til å lage arrangementer også utenom festivaluka i mai. Både høst og vår fyller vi scenen på Litteraturhus Lillehammer (på Lillehammer bibliotek) med gode forfattermøter, debatter, foredrag og verksteder for barn- og unge i kjent festival-stil. Tilbudet er gratis.

 

I høst kan du blant annet få oppleve:

HØSTGRØSS

27. oktober 2022

Det nærmer seg Halloween, og vi inviterer til møte med to forfattere som er eksperter på å skrive bøker som gjør at hårene reiser seg i nakken. Alexander Løken tar oss med til sommeridyllen ved Drøbak. Men alt er ikke som det skal være i forsommersola. Mari Moen Holsve har med seg sin nyeste bok i serien om Skymdal. Hvem er det som tente på skolen – og låste klasseromsdøra fra utsiden? Hvem er det som ikke vil la innbyggerne i Norges mest kjente grøsserbygd leve i fred? Dette arrangementet er ikke for de lettskremte!

Passer for: 7.-8. klasse

GOD JUL! SIER NORA

 Dato kommer

Det er desember. Nora gleder seg til jul. Hun våkner ekstra tidlig hver morgen, for hun er så spent på hva som er i kalenderen. I barnehagen har de både luciatog og juleverksted, og Nora lager en kjempefin stjerne som farmor skal få til jul. Men Aldo syns også at stjernen er fin, og plutselig har han tatt den med seg ut. Hva skal farmor få i julegave nå? Hør forfatter og illustratør Irene Marienborg fortelle fra den nyeste boka i serien om Nora.

Passer for: Barnehage

PÅMELDING KOMMER SENERE

KVITEBJØRN

19. oktober 2022

Maja Lunde har i en ny bok gjenskapt det klassiske eventyret om Kvitebjørn. Nå kommer hun til Pegasus for å fortelle det for oss, sammen med en av landets beste illustratører: Hans Jørgen Sandnes. Eventyrlystne Liv har som vanlig stukket av fra gårdsarbeidet og er sammen med alle sine små venner i skogen. Plutselig rasler det i busker og knaker i greiner. Før Liv rekker å gjøre noe, står det en diger, hvit bjørn foran henne. Samtidig, langt borte, hersker det en ulykkelig dronning over et stadig skrinnere rike. Hun har kastet en forbannelse over Kvitebjørn og naturen. Når Liv og bjørnen møtes, er ikke ondskapen lenger så langt unna, og Liv må kjempe en hard kamp for å redde både Kvitebjørn, kjærligheten og verden.

Passer for: 4.-5. klasse