Så lenge Norsk Litteraturfestival har eksistert har debutantseminaret vært et årlig tilbud til norske skjønnlitterære forfattere. Vi vet at seminaret har betydd mye for mange og er glade for at vi i år kan styrke festivalens debutantsatsning. Vi utvider antall plasser og tar mål av oss om at alle som deltar på seminaret skal opp på scenen og reise hjem igjen som tryggere og bedre formidlere. Utvidelsen av seminaret er støttet av Forfatterforbundet.

Carmona-Alvarez og Strøm fortsetter som seminarverter i 2023

Debutantseminaret går over to dager, tirsdag 23. og onsdag 24. mai, og holdes på Nansenskolen på Lillehammer. Vi er veldig glade for å ha med oss forfatter og musiker Pedro Carmona-Alvarez og forlegger og biblioteksjef på Lillehammer bibliotek, Cathrine Strøm, som seminarverter også i år.

Da debutant Victoria Dalsberget i fjor sommer fikk spørsmål fra BOK365 om hvem i litteratur-Norge hun ville gi en blomsterbukett, svarte hun Cathrine Strøm. «Hun hadde en viktig rolle for oss som gjestet Debutantseminaret under Norsk Litteraturfestival på Lillehammer nå i mai. Det var en uke fylt med erfaringsutveksling, aktualitet og kunnskap som blir nyttig for et videre skriveliv. Et flott arrangement med flinke og oppbyggende folk!», kunne Dalsberget fortelle om fjorårets Debutantseminar.

Faglig og sosialt program

I tillegg til det faglige vil det også bli et sosialt program. Tirsdag kveld inviterer vi alle debutantene til åpningsforestillingen på Maihaugen og en påfølgende mottakelse sammen med andre av festivalens gjester. Onsdag kveld blir det matservering og underholdning på Nansenskolens årlige hagefest.  

Festivalen dekker reise t/r Lillehammer (er du bosatt utenfor Norge dekker vi reisen i Norge), to overnattinger og bespisning. Nytt av året er at alle deltakere får artistpass som gir gratis inngang til festivalens arrangementer og alle som får plass på seminaret vil også få tilbud om å opptre i et honorert arrangement på festivalscenen.

Søk om plass nå

Påmelding forutsetter deltagelse på hele seminaret. Seminaret har et begrenset antall plasser, søk derfor om plass så snart som mulig og senest innen 5. februar 2023.

Invitasjonen gjelder alle som debuterte skjønnlitterært på et norsk forlag i 2022. (De som debuterer i 2023, blir invitert i 2024).